Helgen som var åkte jag och damen ner till Varberg för att hämta hem mina Corydoras Red/Orange stripe. Jag fick äntligen tag i dom härinne på Zoopet, och det var kaj.p härinne som hade dom. TACK, både Zoopet och kaj.p.

Min gamla red stripe, som jag kallar för Brynäs för att jag köpte honom när jag bodde i Gävle har varit mol allena i evigheter, och jag har alltid fått dåligt samvete när stackaren legat själv och tittat.

Men nu har han fått sex nya kompisar och effekten blev omedelbar! Man kunde riktigt känna hur glad han blev när han fick sällskap...nästan med detsamma simmade han och började buffla lite försiktigt med de nya, varpå de alla simmade omkring i en stor hög. Vi lyckades fånga två av dom på bild när de bökade runt lite bland javamossan.

Så har siameserna i Gröna burken blivit för stora för 63 liter och förpassades till Malawiakvariet, där även de med detsamma sökte upp sin artfränder. Siames-styrkan är därmed komplett.

Men så behövdes ju några andra algätare i Gröna Burken, så vi åkte till butiken i Skåre för att se vad som fanns. Där fanns både vanliga otocinclus och de som kallas för "pitbull pleco" (parotocinclus). Eftersom otocinclus äter en viss del penselalger, så föll valet på dem. Men söta är de...som små paddor med stora ögon och svans.

Under veckan fick jag också ett tillskott till i Gröna Burken - en tjej inne på Zoonen skulle avveckla sitt akvarium, och så behövde de någonstans att bo. Och Gröna Burken passar utmärkt även för kardinaler...de verkar trivas som....ähum...fisken i vattnet.

Gammelgubben Butterix verkar också vara på bättringsvägen. Han såg riktigt risig ut ett tag, men repar sig allt mera. Han rider nog ut den här stormen också.
Bifogade filer