I dag på morgonen var de sista ocellatusarna, som jag hade flyttat till en hink med rent vatten i, döda. De klarade inte av giftet.

Jag var också ett varv i akvariebutiken i Skåre, där jag fick veta att det hade hade hänt även en av personalen där, och dessutom i samband med en doppvärmare. Det finns någon verkligt farligt gift i värmarna, och om de inte är är helt täta eller får någon mikroskopisk spricka någonstans, så läcker det ut. Dagen jag skulle köpa värmare, fick jag bara tag i en Jäger (vilket var vad jag vill ha), och köpte istället en värmare på Arken, en AquaPro. AquaPro-värmaren var billigare...men också uppenbarligen av sämre kvalitet.
Så, förgiftade blev mina stackars ocellatusar...

Fisk för över 700 kronor dog...men det är inte det som är det värsta, utan iustället att jag tyckte om dom, och ville få det så pass bra för dom att de skulle börja leka. Det var därför jag vill höja tempen ett par grader.

Men, allt som allt...AquaPro's grejor är skräp!! Och det gäller även pumparna-mitt ytterfilter som följde med på köpet, där kranen pajade för ett tag sedan (se 26/11) är också en AquaPro! SKRÄP!!