Det funkade inte att ha ens snäckor hos det lekande prinsessparet, så jag fick flytta dom också till det nya akvariet för multisarna.

Inne hos prinsessorna hade de två prinsessor som inte leker flytt fältet genom att krångla in sig bakom bakgrunden...och där vill jag inte ha några fiskar. Så vi tog upp bakgrunden...tyvärr bröts den sönder när vi tog upp den, och min hjärtans kär fick hemskt dåligt samvete över det. Jag vet inte om det faktiskt var något hon gjorde, men hon råkade hålla i den när det gick sönder - så hon skämdes storeliga, stackars flicka. Men bakgrunden lagade hon med plastnät och silikon, och nu är den faktiskt bättre än förut, eftersom den är vikbar!
Dessutom har vi lyckats täcka gliporna vid sidorna totalt den här gången!

Puss på dej, M.

Men prinsessorna fortsätter vara krångliga. De två fiskar som gömde sig bakom bakgrunden blev omedelbart utsatta för nära bevakning, minst sagt. Eftersom det lyckades att få en av de båda accepterad förut, så hoppas jag att det kan funka igen. Annars får väl naturen ha sin gång, och de två duka under för lekparet.

I Ocellatusarnas burk, som jag fick panikstarta för att rädda undan dom från prinsessorna, har jag fått nitrit. Många vattenbyten + nitrivec, blir det. Har lyckats få ner nitrithalterna till ca 0,2 under helgen, men nu är jag tvungen att åka bort tills på onsdag kväll!
Hoppas inte mina ocellatusar dör!!