Hej så kuuul att hitta hit!

Jag är brand ny här och har läst och utforskat i 1,5 på zoopet. Jag har funnit en metod att hålla akvarium utan att man behöver rengöra, städa grustvätta eller överhuvudtaget pilla under hatten och det håller sig kristallklart utan avföring mm bakom knutarna. Det ända man fortfarande behöver göra är att byta 20 procent vatten var ca tredje vecka och att man måste mata såklart.

Receptet är att man installerar ett powerhead i burken som inte skapar storm utan ren ORKAN. all bajs överbliven mat och växtdelar snurrar upp ur sina vrår och inom 10-15 minuter fastnar allt i lilla filtret i powerheadet. Detta körs 20 minuter om dagen via timer och fiskarna verkar trivas gott av att smyga in bakom gömställen eller att trotsa strömmen och simmar kontrollerat.

Med tiden märkte jag att lillfiltret inte sattes igen av detta. Isället förmultnade dagen uppsamlade dynga för varje dag och som det verkar tog sen den vanliga pumpens filter hand om floran från lillfiltret. så snurrar det och går och månaderna avlöser varandra fiskarna stortrivs , inget underhåll, rent i alla vrår och vattnet är kristall!

Tex: 6000l/h powerheadomsättning lagom för 350-liters burk i 20 min per dag

Någon med liknande erfarenhet?