...det är när fiskar dör utan att man vet vad som var fel. man känner sig som att man gjort så fel eller inte insett vad som var fel och då inte gjort något för att hindra att fisken dör.

igår dog min Apistogramma Macmasteri hona. det känndes extra jobbigt för dagen före hade jag precis köpt en hane till henne. den andra hanen dog för några veckor sedan. inte i pga någon sjukdom utan pga att käken hoppat ur led. det kallades visst "locked jaw syndrome" och kan inträffa ifall att fisken spänner upp sig för mycket. när en fisk spänner sig spänner den ju ut fenorna och öppnar munen. i vissa fall när en fisk gör såhär så kan tydligen käken hoppa ur led eller något liknande. den kan inte stänga munnen.

jag har inte en aning om varför honan dog. på dagen hade hon varit som vanligt och jag kunde tillochmed se lektendenser mellan den nyköpta hanen och honan. hanen spände sig och honan följde efter och "nafsade" på hanens sida. de hade även valt uten grotta som båda var i långa stunder.

på kvällen när jag skulle mata fiskarna som vanligt hittade jag inte honan. när hon kom fram ville hon inte äta och la sig på botten. då såg jag ett liiitet hål eller sår på huvudet mellan ögonen. såret gick ner lite mot det ena ögat som jag då såg var lite mörkt.
jag gick direkt in här på zoopet och ställde frågan "vad är detta?". när jag ca 1/2 timme senare gick och kollade karet var hon död.

jag fattar absolut ingenting!