Klagade i förra inlägget på att moinan gick ner sej rejält när jag var på sju dagars semester på västkusten. Man fick i princip börja om från början. Först nu två veckor senare är moinan i samma form som innan semestern. Å andra sidan var det ju bra fart på utomhusartemian. Aldrig fått lika mycket i håven tidigare år. Så det blev mer artemia än moina under några veckor. Jag försöker köra igång uppfödning av artemia inomhus nyligen dock utan påtaglig framgång än så länge, troligen eftersom jag glömde att höja salthalten. Vi får se hur det går nu.
Plockade ut en ny burk artemiaägg ur frysen häromdagen och blev förvånad över att den kläckte påtagligt snabbare än den jag använt på senare tid. Det rör sej om ägg från samma ursprungliga inköp. Så det verkar som om förvaring av äggen i rumstemperatur under längre tid förlänger kläckningstiden. Om jag får samma resultat imorgon kanske jag skriver en blänkare om det på forumet.
Två veckor tog det
Kollaps
X
Kollaps
-
Två veckor tog det
Taggar: Ingen-
#1Kjell Fohrman commented27 August 2013, 15:44Redigera en kommentarVad jag minns så kunde kläckningsgraden variera rätt mycket för ett och samma märke om de kom från olika "skördar"
-
#2erikthur commented27 August 2013, 17:05Redigera en kommentarJovisst, men dom här kommer från samma 500g-paket som jag delade upp i brukar och förvarade i frysen.
-
#3Kjell Fohrman commented28 August 2013, 18:46Redigera en kommentarJa det låter ju i så fall mycket underligt
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar. -