Jag fortsätter att hålla ett öga på fältet strax öst om Tenhult och ser då oftast en glimt av tranfamiljen när vi passerar med tåget. Ibland behövs dock inte tåget för dessa naturupplevelser. Bara titta ut på altanen iband. Idag passade en ”koltrastfamilj” på att bada och dricka ur mina moinabaljor. Men ungarna var lite väl stora och efter lite boktittande är jag väl benägen att utnämna dom till gökungar. Första gången jag sett gökungar live på nära håll – skoj.

Sonen tittar ibland djupt dammen och finner ett och annat och faktiskt finns det inte så få vita mygglarver där i år (fast visst undrar sonen varför jag kallar dom vita när dom inte alls är det). Tyvärr även återkomst av de tråkiga trådalgerna som jag hade första säsongen. OK, säsongens första näckrosblomning i dammen förgyllde också denna midsommardag.

Min fru hade pulat ned vissnade vildvinsblad i en större plastkruka med bred öppning och lämnat denna utomhus. Den senaste tidens regnande hade fyllt plastkrukan till hälften och när jag passerade den med gräsklipparen kunde jag inte låta bli att observera rörelser i vattnet. Visst, hade lilla frun åstadkommit en trevlig liten mygglarvsodling med svart mygglarver som skall håvas under nästa vecka.