Då sitter man med unge nr2 som fått vattkoppor. Dottern fick sina sista dagen på dagis innan jullovet och sonen fick kopporna nu i torsdags. Tindra är nu fri från prickar, men sonen... gisses!!! Han är värre än vad hon var. Han har prickar precis överallt! De han vara på dagis en dag på det nya året. Villken tur att vi smittade väninnans son, så barnen har i alla fall kunnat härja av sig. Bättre att få det som barn än som vuxen. Sonen är sååå emlig och mammig. Men det gör inget. Det är inte ofta man får sitta och sniffa på sin minsting längre. Han är mer vild än tam i vanliga fall.

Och dottern ser ut att gå i mammas fotspår. Den där biten med att slå sig fördörvad, men aldrig bryta ett ben (man får bara sprickor/stukningar). Här om dagen stöp hon ur soffan och slog i huvudet i vardagsrums bordet med en hejdundrande tjofläng. Jag förstod inget först eftersom jag stog vid spisen och lagade mat. Hon tjöt som som bara den och inte fick man ur henne vart hon hade ont. Men när hon sedan vänder på sig ser jag en stor blodfläck på ryggen (tröjan). Blir totalt iskall. Undersöker henne och ser att hon slagit ett litet hål i huvudet. Att det lilla kunde ha blödit så mycket!! Tvättade rent och ringde sjukvårdsupplysningen (borde snart få klippkort där) och frågade om vi behövde komma in och ev. sy eller alternativ hjärnskakning. Men allt var lugnt enligt dem. Och det är det fortfarande.

I akvarierna är det lugnt. Skalarerna är fetare än fetast. Maken frågar aldrig om jag har matat dem (villken ingår i min dagliga rutin) och göder dem liiite extra. Inte så lite heller....

Lilla karet tuffar på i god kondition. Galaxyna verkar ha fattat att jag inte är så farlig. Bara den där lilla lintotten som de endast ser håret på är farlig när han vill visa dem det underbara metallflygplanet. Det blir nog en fin akvarist av sonen med tillslut. Av någon konstig andledning är räkorna väldigt farsinerande för honom. "Uuuuuuuj" säger Rasse när de kommer simmandes (CR) eller vaggandes fram (moluccensisarna). Skall försöka få igång mossvägg-skapandet i detta kar. Måste bara hitta mossa!!

Allt för idag!