Var uppe i Tandådalen för några veckor sedan. Jag har husvagnen där på vintercamping. Det var första gången jag åkte upp med just den husvagnen.
Köpte en ny denna säsong och har längtat som en unge på julafton efter vagnen.

Själva modellen var totalny så det var på håret att vi hann få den eftersom chassi och allt var tvunget att besiktas innan leverans. Så vi fick den på torsdag eftermiddag och på fredagen skulle vi upp med husvagnen till campingen. En nätt tur på ca 6 timmar.

När den väl var uppe och allt skulle ställas i ordning: Vagnen skulle ställas i våg. Golvet under det lilla vinterförtältet monteras. Tältet skulle upp.

Allt detta fungerade perfekt och vi skulle då pytsa in kläder och annat i överskåpen. Då visade det sig att minst 3 av luckorna inte ens gick att få upp!!!! De satt som fastgjutna och hur jag en slet satt de fast. Till slut lyckades jag (efter 45 min.) bända upp en av dem. En del av låsanordningen sprack. Då visade det sig att luckan var helt felmonterad och det var detta som gjorde att de fastnade i låst läge. Suck och stön!
Det svåra var att inte bli direkt förbannad så att minisemestern med frun blev sumpad.

När jag efter ca 3 timmar justerat luckorna (11 st.) så att de gick att öppna och stänga så var vi hungriga och skulle värma upp den medhavda potatisgratängen i mikron som var beställd som en del i utrustningen (och betald).

Då hittar vi..... ingen mikro? Den måste ju finnas någonstans? Efter en stunds förvirring märkte vi att vi var helt mikrofria.
Nu hade vi ju tagit en varsin starköl som enda näring på ett tag (den bet bra) så då fnissade vi resten av den dagen.
Det var en del andra brister också. Men det blev en mysig kväll och helg istället för en misslyckad sådan. Härliga promenader i solen i dalafjällen. Helt underbart!
Handlaren han har fått en lång lista med fixagrejor. Tillverkaren är utskälld i ett längre mail.

Väl hemma sedan blev jag istället kanonförkyld och har nu varit däckad en vecka. Klarat mig ganska ok tack vare nässköljning. Rekommenderas starkt!!!
Du har en specialkanna (med lite obscent utseende. Min fru skäms över den) som du blandar i jodfritt salt med kroppstempererat vatten. Sedan låter man halva kannan rinna in i ena näsborren så det sedan rinner via näsan ut i andra.
Sedan snyter man ut det hela och tar samma procedur i andra näsborren. Sedan är det som att få en öppen luftig grotta i näsan. Helt underbart!

Är du förkyld tycker jag du ska testa. Det är inte så äckligt som det låter