Tidigt på morgonen var det. Utetemperaturen visade +2,9 grader. Jag och kompisen stack ut på vår favoritsyssla: Paddla havskajak.
Det var rejält svalt och använde tunna neoprenhandskar för att inte frysa fingrarna av mig.
Klicka på bilden för större version

Namn: P1000967.jpg
Visningar: 1
Storlek: 113,0 KB
ID: 2345043
Kompisen fick paddla före och det var så härligt att bara glida ut på mälaren. Det var alldeles tyst. Folk låg väl och sov på söndagen, gissar jag.
I vattnet fanns fullt av alger (giftiga sådana) och ägnade en hel del tankar på allt algfunderande över akvariet, där det ändå är bra vatten. Här var det osunda processer istället med övergödning och annat.
Men kompisen drog iväg så jag paddlade efter. Man vill ju inte ligga sist
Klicka på bilden för större version

Namn: P1000972.jpg
Visningar: 1
Storlek: 104,8 KB
ID: 2345044
Stillheten var total och jag berättade för min kompis om allt nytt roligt jag fått ut av min återupptäckta akvariehobby. Men då slog det mig när vi gled fram att det var ju fiskar här också. Men här var alla fiskar rakt under baken istället.
Klicka på bilden för större version

Namn: P1000973.jpg
Visningar: 1
Storlek: 87,8 KB
ID: 2345045
Men efter en stund så tystnade vi och gled fram i våra 8 km/timmen och det kändes onödigt att prata. Jag bara njöt av luft, vatten och natur. Efter ca en mils paddling nådde vi fram till Stora Sandskär och klev iland.
Klicka på bilden för större version

Namn: P1000988.jpg
Visningar: 1
Storlek: 279,0 KB
ID: 2345046
På den ön pratar vi om allt medans vi dricker vårt kaffe äter våra mackor och bara trivs. Tänkte att detta är ju riktigt lyx. Inte pengar, prylar. Bara en fantastisk naturupplevelse och vänskap

Har du som läser detta aldrig testat att paddla men tycker det verkar spännande? Testa det någon gång är mitt förslag. Även om du som jag nu får stå ut med att alla fina fiskar endast simmar runt under rumpan.

Det där var min söndag. Hur var din?
Over and out från Blåvingen.