Idag har jag nog skrämt bort rådjuren för alll framtid. En stor borrmaskin tog plats i deras slänt bakom köket

Klicka på bilden för större version

Namn: _MG_5496.jpg
Visningar: 1
Storlek: 87,7 KB
ID: 2344052

Vi har börjat vårt projekt med bergvärme, kombinerat med solpaneler och ved. I dag startade det med borrningen 120 meter var dom tvugna att borra, vet inte om det är en vanlig djup eller inte? Nästa steg sker nog till helgen då kommer dom och skär ner den gamla oljetanken och pannan och flyttar ut dessa. Sen kommer grävaren och förbereder för solpanelerna.
Solpanelerna skall placeras i rådjurensslänt och skapa värme som trycks ner i borrhålet, detta för att optimera bergvärmens kapacitet.
Tyvärr fick gräsmattorna ta en del stryk idag när borraren skulle fram. Men det går väl att platta tilll igen, vi spelar ändå inte golf längre så en plan gräsmatta spellar mindre roll.

Klicka på bilden för större version

Namn: _MG_5500.jpg
Visningar: 1
Storlek: 207,3 KB
ID: 2344053

Vi har valt en entreprenör tilll allt så hyr han in de gubbar som behövs, och jag kan lova er att denna stackars entreprenör flertalet gånger har fått frågan ifall borrning m.m skapar vibrationer i huset. ( har varit livrädd för sprickor i karen) Men idag verkar fiskarna ha överlevt. Katterna ligger och sover nu, dom har ju inte fått någon skönhetssömn alls på dagen på grund av allt oljud.

ha det gott och fortsättning följer
/B