Trodde äntligen att mina snäckproblem var ur världen. Mitt problem har ju varit explotionsartad överbefolkning av äpplesnäckor. Körde en rejäl bortskänkning i slutet av sommaren och kände att läget nu var under kontroll. Har plockat var enda kokong jag sett och hållt äpplena i hanterbart antal sen dess. Men vad händer då? Jo i kökskaret så blomstrar de malyasiska sandsnäckorna för fullt. SUCK! Någon som vill ha några? Hur tar man enklast/humanast död på dessa? Jag vill ju ha kvar mina äpplen så någon fisk / annan snäcka som äter dom känns inte aktuellt, jag trivs dessutom med mina vackra rasboror och l-malar i det karet så jag har ingen lust att stoppa ner någon annan fisk. Någon med bra tips? När vi snackar sandsnäckorna så fattar jag inte heller var dom lägger sina ägg? är det i sanden? för på blad eller liknande hittar jag nada.

Hur som helst, vattenbytar dag idag. Alltid lika kul att se hur upplivade rasbororna blir och hur dom leker i utblåset av pumpen efter ett vattenbyte. Har gjort de två mindre karen idag, skall ta det stora i morgon.

Annars är livet kallt och snöigt, jag är ingen vinter människa och trivs verkligen inte nu. Skulle oturen vara framme och jag skulle trilla av rallyräkan i skogen så lovar jag att jag inte skulle komma upp igen. Tack och lov så har jag dock så mycket kläder på mig så jag skulle säkert överleva i en snödriva tills våren kommer, om inte fallet har ihjäl mig vill säga

Ha det gott, skickar med en bild på räkan i tomteluva (i brist på bilder på svårfångade och snabba rasboror)

/B
Klicka på bilden för större version

Namn: rallyräkan.JPG
Visningar: 1
Storlek: 26,1 KB
ID: 2343966