Igår tröttnade jag!
Kan räkna på min ena hand hur många gånger jag fått upp bilen till huset sen första snön föll i december. Dvs inte många gånger,,,, Har fått skotta mig en parkering en bit bort på en gräsplätt brevid vägen. Har muttrat och surat ett bra tag över detta, det är inte kul att släpa matkassarna i snön.
Men nu när "värmen" kom och det började töa så kom jag inte ut från min egenhändigt gjorda parkering, sjunk ner i gräsmattan och snösörjan. Då rann bägaren över.

Riktigt grining sökte jag igår kväll upp vår ordförande i vägföreningen.
Med gråten i halsen ( så förbannad var jag) gav jag honom fem alternativ.

Nr 1) Lär bonden att skotta och sanda! Han har hittills plogat en fåra i min backe som han har sandat, man kan alltså inte få in något av hjulparen i denna fåra då vägen inte är tillräckligt bred, dessutom måste kurvan skottas ur. Får du bredställ så tar du idagsläget med dig alla brevlådor.

NR2) Gör i ordning riktiga parkeringsplatser på den gräsplätt som jag nu står på, grusa upp och dränera så det går att använda ifall dom inte lyckas med plogningen.

nr3) Jag skaffar en egen entreprenör och fakturerar vägföreningen för varje plogning.

nr 4)Jag kör tills jag inte kommer längre, där ställer jag bilen varpå diverse grannar inte kommer kunna köra ut.

nr 5) jag säljer huset!

Fattar ni att jag var desperat! efter att i tremånader fått släppa alla kassar, skotta loss min bil så brast det för mig.

Ordföranden beklagade och föreslog att jag skulle köpa en fyrhjulsdriven bil!!!!
Då fick jag frispel!

Hur som helst, efter diverse ordväxling och hot om att köpa en bandvagn som jag skulle parkera mitt i vägen för alla så gick jag hem.

Slog mig ner framför dator, och se på attans vad hör jag efter en halvtimme? Traktorn!!!
Idag har jag en renplogad backe som jag utan problem kommer upp och nedför. Skall man verkligen behöva få ett frispel för att det skall plogas ordentligt???

Fiskarna då? jo dom simmar, har gjort vattenbyten och rivit ut en del växter i mina två små kar ikväll. Vet inte vad som hänt mina gröna rasboror dock, det är inte många kvar
Blev riktigt trevligt i karen när jag slitit ut en del mossa och växter. Nu kan fiskarna simmar igen.

Räkan mår bättre, dricker lite för lite fortfarande. Men det var en riktig pärs som hon hade i torsdags. Så vi får hoppas det rättar till sig.

Ha det underbart och hoppas våren verkligen är på G

/B