Vilket underbart väder vi har haft under påskhelgen!
I dag har jag gått i shorts och t-shirt och klippt gräsmattan och häcken. Nätterna är dock kalla, både fredag och lördag morgon fick jag skrapa rutorna på bilen när jag skulle iväg på morgonen.

Har varit ledig i tre dagar och har faktiskt hunnit med en del i trädgården. Riktigt skönt att fått klippt ner monster häcken till ett minimum. Den växer som ogräs så varannat år så kapar vi ner den till ca en decimeter över marken. Att jag klippte gräsmattan var egentligen lite överkurs, men det är skönt att ha ryckt liv i gräsklipparen för första gången detta år.

Har rensat lite i dammen oxså, plockade upp nedfallna löv och lite annant gojs, klippte även ner daggkåpan som växer intill dammen, den har en förmåga att växa över dammen annars. Det är en liten damm jag har,men grodor och skogsödlor stormtrivs i den.

Har annons ute på min hästtransport, och det verkar som jag fått napp nu. Kommer en i morgon och tittar (och dom verkade ärligt intresserade), vet inte vad jag skall göra för pengarna, funderar på att betäcka räkan och då ju pengarna dit. Får bestämma mig för vad jag vill med räkan, antingen betäcker jag henne och har kvar henne där hemma på gården. Eller så flyttar jag henne till ett stall med mer träningsmöjligheter och satsar på ridningen ytterligare något år. Vi får se, jag står ju i ett underbart stall, eget ridhus m.m. få hästar och bra ägare. Men vi driver det som ett kollektiv, och alla tar inte sitt ansvar och gör sin bit av kakan. Tyvärr frestar det på emellanåt, och min polare har nu valt att flytta. Så det kommer bli ensamt från första maj.

Fiskarna simmar som vanligt, drottningrasbororna ynglar flitigt av sig. Såg nya små yngel i kökskaret idag. Kul att dom trivs. Får nog flytta över någar till räkkaret snart. Fast det är klart dit hade jag tänkt att flytta endlersyngel från jobbkaret.

Kanske jag skall använda pengarna till ett nytt kar??? Akvarium känns ju som en billig hobby, det är själva uppstarten som kan vara kostsam, men sen rullar det ju snällt utan större investeringar. Jämnför med hästen så kostar det ju inget.
I morgon skall jag åka in till jobbet några timmar, hatar när högen på skrivbordet växer och det känns bra att beta av vissa saker innan jobbveckan drar igång på tisdag igen.

Är även lite sur över att jag inte kan gå med till sjöfartsmuseumet på lördag, hade varit kul att träffa lite folk igen. Men tyvärr jag jobbar ju lördagar
I framtiden röstar jag för aktiviteter på söndagar eller torsdagar

ha det underbart
/B