Vi har de senaste dagarna haft det riktigt kallt i göteborg.
18 minus i Gråbo härom morgonen. Så ni kan ju gissa hur vägarna blev nu när det började regna på kvällen. Grusvägarna är blank is och på "stora vägen" så frös det till något modd liknande. Och vart vill jag nu komma med detta då?
Jo, maken har varit ledig sen innan jul, hans bil har rullat en dag sen dess (nyårsafton tror jag det var) Så innan jag åkte till jobbet idag så nämnde jag att han borde starta den och ut och köra idag. Ja, ja svarade han den är inte som din gamla Volvo inte.....

Men var jag förvånad när han ringde mig till jobbet vid sju och sa att bilen inte startade.
Det ante mig,,,,

Så när jag kom hem i regn och blixthalka så plockade vi fram startkablar, puttade bak hans bil och kopplade på trotjänaren Volvon. Men bilj_veln startade ändå inte. Så nu stod den bakputtad mitt i grannens uppfart.

Så iväg med volvon igen köpte en bogserlina (vilket man behöver ändå) sen försöka dra upp Celican på en grusväg med blank is. Jag kan säga att det tog några vändor till sandlådan och en hel del svordomar innan vi fick bort den från grannens uppfart. Nu går maken mest och surar för att han blir tvungen att gå upp tidigt i morgon för att lifta med mig.

Annars är det som vanligt, jullovet lider mot sitt slut och det kommer förhoppningsvis att normaliseras på jobbet nu.
Min chef gnällde lite i måndags, "Du har massa semester dagar du måste ta ut innan första April.."
Ja,ha svarade jag. Jag kan vara hemma hela Mars månad ifall det passar?
Nja,,, tyckte han.
Nä hä, svarade jag. Men om jag jobbar fyra dagar i veckan fram till första April då? Det är ju fjorton veckor tills dess så då blir vi av med några dagar!
Nja tyckte han till det oxså.
Så jag vet inte vad Karln har tänkt sig.
Jag skall tydligen ta ut semesterdagarna utan att det märks, lite svårt,,,,,,

Fast allvarligt jag skulle definitivt kunna tänka mig fyra dagars vecka, men givetvis under promisen att någon annan gör jobbet för den femtedagen, det får inte vara så att jag skall jobba in allt det för att hinna ta ut semestern.

Fiskarna simmar som vanligt, rallyräkan hoppar och far som vanligt hon oxså. Katterna ligger mest inne och myser vid elementen. Och jag tänker snart gå och lägga mig, har ett tungt jobb framför mig i morgon ifall jag skall få liv i maken vid sex tiden i morgon (som varit ledig i femtondagar och aldrig går upp före nio i vanliga fall)

Ha det underbart
/B