Usch, en erfarenhet rikare blev jag idag.
Äpplesnäckor som dött luktar inte gott, jag är inte äckelmagad och har inte heller något särskilt bra luktsinne men detta var inte gott.

Stackarn, att jag inte sett det tidigare, det var vid vattenbytet som jag hittade den.
Och den var definitivt död.

Annars lunkar det på som vanligt, de nya rasbororna trivs som fisken i vattnet, simmar i pumpens utblås och roar sig för fullt.

Nyårs helgen är över och jag måste erkänna, jag somnade innan klockan slagit tolv igår.
Vaknade dock med ett ryck över alla raketer ute. Men somnade snabbt om igen.

Igår hade jag två upplevelser av raketer, en bra och en mindre bra.

Upplevelse ett var med Lilla Nian ( den ena katten ) blev jagad av en grannkatt och flydde upp i ett träd, högt upp i ett träd skulle gissa på 7 meter. Där satt hon och jag stod nedanför och lockade. Har varit med om att såga ner träd för att få ner katter så jag såg denna syn framför mig.
Några timmar senare så satte grannbarnen igång med sina smällare och katten blev så skraj så den klättrade ner. Hon klättrade baklänges nedför hela trädstammen tills hon var någon meter över marken då hoppade hon resten. Sen suckade hon djupt och gick in och la sig.

Upplevelse två var med rallyräckan i ridhuset på kvällen, allt gick jätte bra tills även grannen där började skjuta raketer, och hade räkan haft ett trä att fly upp i så hade hon gjort det kan jag lova. Fick avsluta ridturen ganska fort och försöka lotsa en vettskrämd häst ner till stallet. Hästarna fick kvällsmat sent, förtäckta fönster och fick ha ljuset tänt tills kompisen kom hem från sin fest vid halv två i natt.

Var där i morse och fodrade och dom verkade ha klarat natten bra.

I morgon är det jobb igen, sen är jag ledig helgen. På söndag kommer mina föräldrar och makens pappa och hans sambo på middag. Så har någon ett bra recept på fläskfile liggandes får ni gärna skicka över det till mig. Makens fars sambo är en riktig sket kärring. Så det gäller att jag ligger på topp för att inte hela kvällen skall bli saboterad av dumma kommentarer från henne.

Ha det gott
/B