Har ni "Att göra listor" på jobbet?
Jag har det, skriver upp vad som skall göras och när det senast skall vara gjort och ifall det är fixat.
Funderar ibland på att fixa en "Att göra lista" för privatlivet oxså.
Idag har jag iallafall betat av lite saker på listan.

Upp kl. 6 iväg till stallet, ut med räkan, som fick ha en kedja över snoken när vi gick ut. Hon var mega laddad med skötte sig, behövde bara ta tag i kedjan en gång. (kan verka taskigt men hellre att hon får sig ett ryck i kedjan än att jag får henne i huvudet). Sen fick hon springa av sig i paddocken och jag kan lova att hon tog igen allt som hon varit tvungen att hålla inom sig på promenaden.

Hem och storstäda, nr 1 på listan.

Sen iväg till en barndomskompis som fått barn, har haft så dåligt samvete för att jag inte hälsat på tidigare. Dom har haft problem att skaffa detta lilla barn (ett under att det tillslut lyckades) så jag har haft extra dåligt samvete för att jag inte stöttat henne efter barnets nedkomst. Men nu åkte jag dit nr 2 på listan.

Efter kompisbesöket så ringde jag mina föräldrar för att kolla ifall dom var hemma. Det var dom så jag stannade till där på ett besök oxså. Nr 3 på listan. Vi bor inte så långt ifrån varandra ca 1 1/2 mils avstånd men av någon anledningen hinner jag sällan dit för att hälsa på. Men dom är upptagna pensionärer, tror telefonen ringde 6 ggr medans jag var där. Så dom klarar sig nog utan mig oxså

Sen hem och ta en promenad nr 4 på listan.

Vattenbyten i alla tre karen nr 5 på listan.

Försöka krympa vantar i tvättmaskinen, nr 6 på listan (håller på med detta nu).
Pust........

Det var denna lediga dagen det.

Har funderat lite på detta med vattenbyten, hade akvarium som ung. Inte bytte jag vatten varje vecka då inte. Men fiskarna simmade glatt ändå, nu är jag nästan slavisk i mina vattenbyten, en gång/vecka ca en tredje del av vattnet. Karen är dock lättskötta, sällan rengörning av pumpar och filter, kanske var tredje vecka. Och hittils ingen fiskdöd förutom av ålder.

Har haft lite brunalger i stora karet efter att jag gjorde om där i. Nu verkar det äntligen minska med algerna, det har inte varit några mängder men det ser trist ut med bruna alger på växterna. Såg dock att små snäckorna verkar vara på G igen, skall dra ner på maten några dagar så får vi se vad som händer.

I kökskaret har jag tidigare haft Cyano, den är nu helt under kontroll, fiskarna simmar glatt och växterna växer frodigt, väntar dock på att äpple barnen skall titta ut. Tror att det snart är tjugo dagar sen jag upptäckte romkakan.

Räkkaret har aldrig haft algproblem, ibörjan var det svårt att få körsbären att föröka sig men det har dom tagit igen nu. Dom blir bara fler och fler..... Får se om jag kan göra mig av med några igen.

Det var allt för idag, nu skall jag gå och kolla ifall operation krympa vantar har lyckats.

Ha det underbart
/B