Den konstiga klumpen jag såg i kökskaret är nog äppelrom. Den är laxrosa och sitter någon cm över vattenytan. Är det någon som har pejl på hur lång tid det tar innan äppelbebisarna kommer? Kan glädja Gizmogirl att det är hennes blå äpplen som skall bli föräldrar.

På torsdag skall jag vara ledig, då blir det lite djupdykning i karen. Ett lysrör i stora karet har lagt av så jag behöver komma iväg att handla ett nytt. Behöver även plantera om lite där i eller alternativt köpa någon ny växt.

Räkan fick en raggarklippning idag. Jag tillhör dem som är lite lata, jag orkar inte klippa hela hästen. Inte för att klippningen är jobbig men det blir ett attans jobb med att täcka ordentligt ifall man klipper hela hästen. Så hon brukar få en halvklippning, hals, bringa blir klippta. Hon skall ändå inte ut och visa upp sig inom snar tid.

Funderade lite på zoopet väst resa till Tyskland,har någon pejl på hur lång tid det är på färjan? Jag är maniskt rädd för att åka båt.... Skulle åkt med Estonia en veckan innan den gick under men hoppade då av från den resan. Min rädsla beror en del på vattenskräck (knepigt när man har massa akvarium) och dessutom ett prima balanssinne (som räkan sätter på prov ibland), dessa kombinationer av sjösjuka och rädsla brukar inte vara det bästa. Så det längsta jag har åkt båt de senaste 20 åren är nog en kortare färjetur.
Men jag är lite sugen på tysklandsresan......

Nu ligger dimman så tät ute så att jag knappt kan se grannens hus, hoppas verkligen att det inte fryser på i natt då lär det bli halt i morgon bitti. Har lagt på vinterdäcken men jag vet hur förädiskt det kan vara med blixthalka. Råkade ut för det förra vintern och har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som då. Som genom ett under så klarade jag mig glidandes genom bilar som stod krockade på båda sidorna av vägen, då skakade benen hela vägen hem.

Ha det underbart
/B