Nej det gäller inte zoopet, inte än iallfall. Vi får väl se vad som händer nu när jag råkar nämna lite andra forum.

Är aktiv på två forum till, och läser bloggar på ett tredje.
Döm min förvåning när jag på ett hästforum råkar starta en tråd om vilka fler forum som andra var aktiva på. Allt i den glada tonen att man kanske kan hitta sig något mer ställe/forum att hänga på. Tror att min tråd var igång två timmar, sen fick jag ett mail av moderatorn.

"Hej!
Din tråd om vilka forum man är på förutom buke är borttagen, detta eftersom man inte får länka till eller hänvisa till andra forum."

Ok att man inte får länka, men det hade varken jag eller någon svarare gjort (tror jag iallfall) Men varför i hela friden får man av nyfikenhet inte hänvisa/rekommendera andra ställen för?
Är det av rädsla att förlora användare? Jag tror ju att dom förlorar användare genom att snärja dom med såna regler istället.
Forumet som det gäller heter Bukefalos. (får se ifall min blogg försvinner nu).

Vistas även på ett forum som har tydliga regler. Detta forum är dock lite frispråkigt så om jag fattat rätt så får inte ens servern ligga i sverige. Detta är forumet flashback det gäller.

Sen är jag läsare av en blogg på aftonbladet, det är en mamma som har förlorat sitt ena barn som skriver. Hon har vid flertalet tillfällen blivit censurerad av aftonbladet. ??? mig inte fatta varför, hon skriver inget som kan vara stötande för någon. Nu har hon flyttat sin blogg, hon tröttnade på att bli censurerad utan anledning.

Vad vill jag med detta inlägg? Inget egentligen förutom att gnälla lite över överförmynderi. Visst Bukefalos har precis som zoopet en skapare som vill att forumet skall vara som dom har tänkt sig. Men att ta bort inlägg som handlar om andra forum är väl att passera gränsen? Att censurera bloggare är i mina ögon oxså knepigt, så länge man inte uppmanar till brott/ uttalar sig kränkande om någon osv. Visst gnäller jag över Buke/aftonbladet men jag varken förtalar eller kränker genom att säga som det är.
Sen att man i vissa trådar motar Olle i grind genom att stoppa mobbande inlägg är helt korrekt. Sånt skall man inte syssla med som anonym utan då får man allt våga säga sakerna när man står framför den det gäller.

Ja, ja skriver nog detta för att det inte händer så mycket annat i livet just nu.
Fiskarna simmar, alla tre fiskkar fick vattenbyten idag. Gjorde även rent pumparna i två av karen. Sen jag bytte till den riktigt grova filtermattan så är det inte ofta som pumparna behövs rengöras. Ödlorna får vänta till helgen för att få sitt vattenbyte, är axelotlar ödlor? eller räknas dom till fiskar?

Hade en härligt skogpromenad med rallyräkan i morse, idag har det varit vacker höstväder. Klippte till och med gräsmattan nu på eftermiddagen, lite för blött i marken kanske men man får ju passa på då det är uppehåll.

Ha det gott och hoppas att jag inte blir bannad nu utan kan skriva någon mer gång.
/B