Här är det som vanligt, fiskarna simmar. Har idag lyckats hinna med vattenbyten i tre av karen. Gjorde ett rejält byte hos axelotlarna, har försakat dem de senaste veckorna. Det karet står ju källaren och det blir inte riktigt samma sak som med de andra karen. Är bara där en gång om dagen och matar dem. Har det stora karet kvar tar det i morgonkväll istället.

Rallyräkan har nu fått komma in igen, hon är nog lite kluven. Skönt att sova inne men hon saknar nog barnen lite ändå. I hagen brevid henne så går vårt lilla föl med sin mamma. Fölet gillar dock räkan bättre än sin tråkiga morsa så dom går på varsin sida av stängslet och betar och snackar lite med varandra. Skall nog betäcka räkan nästa vår, hon hade nog älskat att få en egen bebis någon gång. Och hon är duktig som barnvakt

När vi ändå pratar om djur så har jag en liten reflektion, innan sommaren var det sånt skriveri i tidningarna om att det kommer bli ett fästing år på grund av den milda vintern.
Har hittils tyckt att det varit lite fästningar, men nu verkar dom tagit kraft och kommer med full styrka. Har konstant en fästingsplockar i bakfickan. Plockar hej vilt på både katter och hästar. Hoppas det smäller till och blir lite kallt i vinter så att dom dör ut. Har haft tur själv, har nog bara plockat någon enstaka fästing på mig eller maken. Dom har ju en tendens att sätta sig på konstiga stället på människokroppen, fråga min man han vet

Trosorna är fortfarande för små så jag har bytt taktik sen i tisdags så är det en VLCD kur som gäller. Har gjort det en gång tidigare och då funkade det så vi håller väl tummarna denna gång oxså. Ett kaloriintag på ca 700 kalorier/dag + massa extra motion borde väl funka. Om inte så börjar nog jag allvarligt fundera på lite fettsugning (fast jag är nog för feg och snål för det).

Ha det underbart och håll tummarna för att vågen rört sig nedåt nästa gång jag ställer mig på den.
/B