Har gjort vatten byten i det två av karen idag.
Tycker själv om det lilla karet, snyggt och stilrent utan en massa onödigt krafs
[ATTACH]590[/ATTACH]

Men jag har upptäckt att jag tillbringar mindre och mindre tid framför det stora akvariet.
Har nog tröttnat lite på det, det är övervuxet, och ingen harmoni.

Det kommer att bli en rejäl make over så fort plånboken tillåter detta.
Den är ju fortfarande lite tom efter Snoppys bravader på Blåstjärnan.
Har svårt att få till det med vattenytan oxså, har ju en del flyt växter men dom blir mest stilla ståendes i ett hörn på grund av pumparnas utblås.Har försökt rikta om utblåsen idag, satte även strilröret lite längre ner, vi får se ifall det hjälper. Växterna trivs iallafall i detta kar, dom växer så det knakar och flytväxterna rensar jag ut varje vecka, vill någon ha så får ni hojta till.

Kul är det när man börjar fundera på hur man kan göra om i karen, planeringen är nog halva nöjet av att ha akvarium. Hoppas jag får tid och råd att göra något radikalt här i innan sommaren. Har nog tittat igenom hela tråden "Hur ser ditt akvarium ut" för att få lite inspiration.

I kökskaret så har scalarena frisimmande yngel igen, får se hur dom klarar det denna gång.
Det är väl ett hundratal nu. Försöker mata föräldrarna i tid och otid så att dom inte skall få för sig att äta upp barnen. Får se ifall det funkar. Maken tycker jag skall ta ur föräldrarna, men jag vill nog att dom skall klara detta själva, vad för slags föräldrar är dom annars?
Klicka på bilden för större version

Namn: PICT0378.JPG
Visningar: 1
Storlek: 94,0 KB
ID: 2091269

Axelotlarna kryper omkring som vanligt i sitt kar, dom är nog det mest harmlösa man kan ha i ett akvarium. Det är bara när det vankas mat som det blir lite fart där inne. Vågar man erkänna att dom är rätt tråkiga små djur. Inget jag kommer skaffa igen om vi säger så, men tydligen ha dom bli upp till 25! år, så vi får väl dras med varandra ett tag till.

Snoppy verkar må bra igen, full rulle på honom. De andra små djuren här hemma verkar oxså nöjda, snön har ju börjat smälta så att dom kan gå ut utan att behöva hoppa som små harar för att ta sig fram. Så här såg det ut i tisdags utanför fönstret.
[ATTACH]32289[/ATTACH]

Kan berätta att lilla Nio (som vart sjuk för några veckor sen) antagligen har ganska mycket överskotts energi, hon har börjat förvandlas till hund!
Hon förföljer mig vart jag än går, får inte ens gå på dass utan att hon är med. Och sen har hon börjat jaga sin egna svans. Har aldrig sett en katt göra det, trodde faktiskt att dom var för smarta för detta. Men inte lilla Nio, hon jagar och jagar, när hon väl får tag i den så biter hon till rejält! Var på hon i nästa sekund skrikande släpper svansen och undrar vad som hände? Sen börjar hon om ingen med att jaga svansen. Inte stans smartaste katt alltså .
Ha det nu gott och vi får väl hoppas att solen börjar lysa på oss på väst (bäst) kusten oxså.
/B
Bifogade filer