Som jag skrev härom dagen så måste jag göra något åt mig lilla par scalarer, Dom kämpar så tappert med sina yngel och det känns som om dom inte ens har en chans att klara det tillsammans med de övriga fiskarna.
Så jag tänkte börja övertalning av make för att skaffa ett kar till .
Så idag när jag satt och titta på de små ynglena (som nu simmar omkring glatt) så kom min make, jag visade honom de små ynglena och beklagade mig över att dom inte ens fick en chans här i livet. Men du får väl stoppa ner dom i det tomma som står i källarn, var hans svar. Nja förklarade jag det är för litet för föräldrarna. Han tänkte en stund och sa sen bara " men köp ett till då??? Fast du kan väl ta ett sånt snygg"
Det han vill jag skall skaffa är ett sex eller åttakantigt till.
Enklare övertalning har jag nog aldrig varit med om, så nu börjar operation inköp, skall hålla koll på blocket m.m efter något prisvärt begagnat kar. Har även blivit helt fräslst på en så kallad mossvägg. Såg en helt underbar i en tråd här på zoopet, så skall jag definitivt ha det i det nya karet.
Visst är det kul när man planerar nytt?
När vi ändå talar om kantiga akvarium så kan jag berätta om mitt räk/yngel kar, det är ett 60 l sexkantigt från aquael. Det har ett slags inbyggt filter/värmare som hänger i en balja baktill på akvariet. Har suttit flera dagar och suckat över att räkorna verkar minska i antal. Men i dag så hittade jag dem, de har hittat en ficka bakom själva filterbaljan där dom sitter och lurar. Såg säkert 15 st små räkor, så nu kan jag andas ut, dom var inte borta.
Nu regnar det ute igen, undra ifall det verkligen blir någon vinter i år
/B