Har egentligen inte hänt nåt, men här är lite bilder på nyförvärv & annat.

De två första bilderna visar vad som ska vara hona och hane av Zacco platypus. Jag vete f-n. Honorna har "laxkrok" i underkäken, det har inte hanarna - och det tycker jag är skumt. "Honorna" är f.n. helt i silver - ser precis ut som sillar! - "hanarna" har en neongrön strimma med svarta fläckar, färgen är mycket starkare i verkligheten än på bilden. Vi får väl se hur det blir när de växer till sig, än är de bara runt 4 cm, dvs nästan yngel (Z. platypus blir sisådär 15 cm). Fisken på bilden är den minste hanen - alla de större hanarna har skadade fenor pga att de slåss.


Klicka på bilden för större version

Namn: colorless_resize_DSC_6352.jpg
Visningar: 1
Storlek: 16,0 KB
ID: 2344027

Klicka på bilden för större version

Namn: banded_resize_DSC_6353.jpg
Visningar: 1
Storlek: 17,0 KB
ID: 2344028
Samma art?


Å här är en bild på en av Pseudocrenilabrus-hybriderna. Den är bara runt 2.5 cm och inte alls utfärgad än, men man kan nog gissa att den tänker bli gulorange med blå fjällkanter. Lustigt nog verkar alla vara hanar (om inte nån av de allra minsta är hona).

Klicka på bilden för större version

Namn: hybrid_resize_DSC_6354.jpg
Visningar: 1
Storlek: 23,8 KB
ID: 2344029
Byracka

Har tyvärr inte fått till några bilder på hastatusarna eller tetrorna pga att alla fiskar i det akvariet kör den välbeprövade "FLY! KAMERAN KOMMER! GÖM ER!"-taktiken. Men jag jobbar på det.