Alltså, seriöst, det är nåt som är väldigt konstigt här.

Om du läser på nätet om hur man odlar tetror, barber, eller danior, så står det alltid att man ska skilja könen, göda upp dem ett tag, och sen släppa ihop dem i ett litet oinrett lekakvarium, och där kommer de att lägga ägg.

Jag har provat ett tiotal gånger nu, med nästan lika många arter, och i vartenda fall har resultatet inte blivit lek, utan fiskar som är så skräckslagna att de nästan dör. De äter inte, de simmar inte, de framförallt leker inte, utan tränger in sig i ett hörn och hyperventilerar. Jämt. Varje gång.

Jag tror inte alla andra ljuger, utan det måste vara jag som gör något fel. Jag har funderat på om problemet inte är lekakvariet, utan hur jag håller mina fiskar när de inte är i lekakvariet. Normalt sett går fiskarna i ett stort, välinrett, akvarium. Där trivs & leker de (fast ynglen överlever sällan).

Kan det vara så att de har det för bra? Att de skulle chockas mindre av lekakvariet om deras "hemakvarium" var ungefär lika stort och oinrett som lekakvariet?

Men å andra sidan, håller verkligen alla som odlar barber, danior och tetror sina fiskar i små oinredda kar???

Ni som har lyckats med lekakvarie-odling av tetror, barber, eller danior - hur ser era fiskars "hemakvarium" ut jämfört med lekakvariet?