Köpte in tre hanar av dvärgmunruvare, en Pseudocrenilabrus nicholsi (Kongomunruvare), en P. multicolor (Egyptisk munruvare) och en P. victoriae (Victoria- eller Angolamunruvare). Den fjärde arten, P. philander (Natalmunruvare), har möjligen aldrig funnits i hobbyn.

Anledningen till att jag köpt in dem är för att jag sen ett par månader har haft utredning av Pseudocrenilabrus-arterna som en följetång på jobbet. Man kunde kanske tro att det här är välstuderade arter, med tanke på att de är klassiska akvariefiskar, men så är det inte.


En cirka 3 cm lång (dvs inte mycket mer än en bebis) Egyptisk Munruvare

Munruvarna är väldigt små och väldigt klena, de sista fiskarna som blivit kvar när de fina exemplaren sålts ("överblivet skräp" som en av de som jobbar på akvarielagret uttryckte det), så jag måste odla upp dem ett tag innan jag kan fota dem, bekräfta identifieringen, och sen donera dem till museet.

Fick också en överbliven Rasbora som ingen visste vad det var eller var den kom ifrån. Den var alldeles rosa och väldigt aggressiv mot munruvarna i samma akvarium.
Jag misstänkte det kunde vara en Rasbora reticulata, men efter en del sökande har den kunnat identifieras som en Rasbora vulcanus.


Rasboran, cirka 4-5 cm.

Tyvärr har den tappat det mesta av sin starka rosa färg, men den är fortfarande väldigt ilsk - den anfaller alla fiskar som kommer i vägen för den. Antagligen en hane som gått ensam länge, såna kan bli lite knäppa.

Övrigt: två av mina barber slåss. Mycket. Och illa. De biter varandra så det ryker fjäll. Det ser faktiskt inte bra ut alls. Jag är inte oroad, jag har svårt att tänka mig att barber dödar varandra, men jag får hålla koll.




Bifogade filer