Japp, då kokar jag upp mediet igen. Har fått höfta i extra agar, eftersom hälsokost-agar är så orent, 7 gram per liter borde ha blivit hård gelé, men det märks knappt alls. Jag tillsatte en struken tesked agar per barnmatsburk, förhoppningsvis räcker det så det tar ihop sig.

Det är inte bra. Dels vet jag nu inte alls hur hårt mediet blir, dels innehåller agarn säkert massor av mögelsporer så jag måste koka agarn en gång extra nu, och dels har jag fått öppna burkarna en gång mer än jag hade tänkt. Varje öppning ökar dramatiskt risken att det kommer in mögel.

Nästa fråga är förstås vad det är hälsokost-agarn är utspädd med, och vad det har för effekt på sådden. Agarn är avsedd för matlagning, så man får väl hoppas det inte är alltför otäcka ämnen.
Denna agar verkar i alla fall bättre än den hälsokost agar jag köpte förut, den tog inte ihop sig ens när jag tillsatte 30 gram per liter; frågan är om det fanns nån agar i den agarn alls.

Eftersom det nu är osannolikt att sådden lyckas tänker jag dra ner på antalet frön per burk, samt skippar försöket att använda sand istället för agar. Försöket med jord blir kvar.