Lite anteckningar om 30-liters med Danionella och G. chuno.

Det är tydlig könsskillnad mellan hanar och honor av G. chuno. Hanarna har mycket större gap, och svart "outline" på läpparna. Detta är hanar:


Honorna är mer "strömlinjeformade" och har mindre gap med tunnare läppar, och är vid en snabb blick svåra att skilja från Danionellorna. Detta är en hona.


Fiskarna verkar inte vara stimfiskar utan solitärer. Honorna driver runt ganska slumpmässigt i karet, fast de verkar föredra områden med svagt ljus och mycket växter.

Hanarna är revirhävdande!
Jag verkar bara ha två hanar, och de har tagit revir i varsin ände av karet vid basen på en växt. Reviret verkar vara cirka 10 cm i diameter. De driver bort andra chuno ur det, vet inte om de också driver bort Danionellor.

G. chuno äter uteslutande levande foder. De tittar på ersättningsfoder, men smakar inte på det. Jag ger dem artemia nu, det verkar populärare och framförallt säkrare än sjöplankton.


Danionellorna: Same same, no different. De är fortfarande sju, de är fortfarande aktiva och hungriga, honorna blir fortfarande äggstinna... och fortfarande inga yngel.


Mysteriefisk: Upptäckte i förrgår en fisk jag inte känner igen i akvariet. Det bör väl vara ett mörtyngel, från när jag tog in vattenloppor, men den ser inte alls ut som de mörtyngel jag hade förr. Den har en längsstrimma och håller sig uteslutande vid ytan. Den påminner faktiskt mycket om ett killi-yngel. Jag hoppas förstås att det är nån bifångst som följt med Chuno, men antagligen är det mört. Om den lever (den verkar äta dåligt - den vill ha levandefoder i omedelbar anslutning till ytan) får vi se.


Vattenbläddran växer väldigt fort. Tyvärr har den förlorat den vackra roströda färgen, och har nu en blekgrön färg.

Vattenblinken växer ännu snabbare, har nog vuxit cirka en decimeter och dominerar redan hela akvariet. Mycket vacker växt.


Har fotat Chuno, vattenbläddra, och vattenblink, men min kortläsare tycks ha fått fötter så jag kan inte föra över fotona till datorn.