Borelli-hanen har nu inlett sitt eget terror-välde i 90-liters, och jagar framförallt cauca-mollyna, som inte får visa sig alls utan måste stå högst upp i ett hörn, men jagar av och till också borelli-honorna.

Utom den minsta, knallgulaste, honan, som ibland istället jagar hanen (och de andra honorna).

Ja, det jagas en hel del i det akvariet nu. Inte hade jag trott att borelli var så aggressiv? Inte lika intoleranta mot varandra som Nanochromis parilus eller Julidochromis, men betydligt värre än paletter eller tillochmed fjärilsciklid. Ungefär i klass med Teleocichla skulle jag säga. 90 liter är nog egentligen för litet för den här arten.

Fast hanen törs fortfarande inte spänna upp sig mot sin spegelbild.

Och de är ju så jäkla skitsmå! Honorna är kring 15 mm, hanen kanske 25 mm, mindre än en normal fjärilsciklid. Hanen växer nog fortfarande, men honorna är vuxna. Jag är van med lite mer "köttiga" ciklider och får hela tiden känslan av att det här är tvåmånaders yngel, det är svårt att acceptera att det är ciklider som verkligen är så här små.

Nå, de får mat tre gånger om dagen och äter bra, så hanen borde väl snart sluta se ut som ett benrangel hoppas jag, och få lite färger.

Ang. experimentet med cauca-ynglen:

Ynglen i 90-liters ser jag inte längre till, men i Danionella karet är de kvar. Vet inte hur mycket det säger, för de är fantastiskt bra på att gömma sig bland flytväxterna, antagligen mycket bättre än Danionellornas egna yngel.
Men nu vet jag i alla fall var jag kan sätta Cauca-yngel på tillväxt.