Sawbwa-hanen äter som en häst, och ser redan mycket bättre ut än när jag köpte honom. Han är fortfarande rätt klent färgad mot hur mina gamla Sawbwa-hanar var, och han visar inget intresse för honorna i samma akvarium, men så är han väl inte riktigt färdigvuxen heller.
Han får skynda sig, för de två Sawbwa-honorna i Danionella-karet är så äggstinna att de nästan är fyrkantiga. Vet inte hur länge jag kan vänta innan jag flyttar över honom.

Borelli-hanen har det nog inte så lätt med de fyra honorna. Han var inte fullt utfärgad när jag köpte honom, men under den vecka han gått med honorna har han helt avfärgats, och fått subdominant, brun, färg. Helt kuvad.

I 160'at såg jag en sandsnäcka som såg konstig ut - mycket knubbigare och mörkare än de andra. När jag tittade närmare insåg jag att det var avkomma av mina jättesandsnäckor. Ungarna är redan lika stora som vuxna exemplar av vanlig sandsnäcka.

Rensade ut runt ett kilo av "matt-algen" ur 160'at, och när jag gjorde det upptäckte jag att Taeniatus-hanen byggt ett fint litet bo under algmattan. Han håller just nu på att försöka återställa det jag förstörde. Det är nästan lite tragiskt att se hur han jobbar, för jag vet ju vad han inte vet: det kommer aldrig att komma någon hona till hans fina grotta.


Jag har inte brukat skriva om mina andra husdjur i min akvariedagbok, men idag gör jag undantag: det är Neos, vår äldsta katts, födelsedag! Tänk att lillkillen redan blivit 4 år!
Han har firats med en stor portion räkor.