Tänkte jag kunde slänga upp lite illustrationer till senaste veckornas bloggar. Normalt sett hade jag lagt bilderna på min egen server, men den är död och torde inte återuppväckas på ett bra tag (har inte råd att köpa ny dator). Ingen av bilderna är så där strålande bra, men de visar vad jag svamlat om.


Här är en bild på en av Taeniatus-paletterna. Jag vet inte vilken ras det är, så jag kan inte odla på dem, och var på vippen att avliva dem... men söta är de:




Jag har svamlat mycket om Danionellorna. Här är en av honorna:



Fotot är inget vidare, men de är lika rörliga som andra danios, och har tillräckligt bra reaktion för att reagera på förblixtarna, dvs de är riktigt sketsvåra att fota!

Här är den bild där jag tycker mig kunna se ägg. Det skulle i så fall vara de ljusa sfärerna nedom och hitom simblåsan, mitt i fisken här:



Jag hade ju en förgiftningsincident. Här är ett foto på skadan som min indiske algätare fick:



Det är alltså nån form av frätskada; kanske pH på nåt outgrundligt vis tog sig upp mot 11, kanske det blev ammoniak i vattnet... eller kanske är det ingen slump att det är det kar jag doserar EasyCarbo utan att det finns några växter, utan bara alger, i karet. Kanske halten EasyCarbo stiger tills den blir giftig?

Fotot togs för nästan två veckor sedan; idag är det nästan helt läkt.

Så var det dags för ett foto på mina jättesandsnäckor!



De små sandsnäckorna runt ikring är alltså vuxna vanliga sandsnäckor, cirka 15 mm långa. Jättesandsnäckorna är riktiga blaffor. Jag har sett parning, så detta är antingen en annan art, eller så är det en av de morfer av sandsnäcka som har både hanar och honor.
Skalerosionen är inte mitt fel, förresten. De såg ut så där när jag köpte dem.

Vad har vi kvar? Jo, visst ja, Borelli-cikliderna. Här är ett foto på alfa-honan:



De är faktiskt riktigt fina, fast de står förstås i skuggan av sin silverblå-och-gula hane. Som jag fortfarande inte köpt in någon. Hoppas hinna åka till lagret imorgon, de torde ha.


Sen måste jag nästan visa ett foto på min bäste, trognaste och definitivt mest entusiastiske medhjälpare vid akvarierna:



Leon Angel är kullsyskon till Mamma Mias Silke Snoknos. INGEN gör NÅGONTING i huset utan att han är med och hjälper till. Han har t.ex. hjälpt mig skriva detta inlägg genom att stå på "~" tangenten, och just nu ligger han i exakt samma position som på bilden - fast ovanpå data-monitorn.