Allt är tillbaks till normalt i 160'at. Jag tror alla fiskar utom de tre trådfenorna överlevde vad-det-nu-var, jag har sett paletthonan jag trodde var död.
Det ser ut som om Crossocheilusen har börjat regenerera de förlorade fjällen, så han klarar sig nog också.

Det har blivit lite alger på rutorna i 30-liters, annars är det fortfarande helt oförändrat där. Danionellorna äter bra, och ibland är det lite jagande, men inga ansatser till lek. Undrar vad de behöver för trigger?

Jag har sett de nya tornsnäckorna para sig, dvs den morfen har hanar (till skillnad hur det brukar vara med tornsnäckor).

Poecilia caucana'orna äter alger, men de kan inte smälta de hårda cellväggarna, så det blir som det var med mörtarna: det hänger alger ur analen på dem!
Algerna ser helt opåverkade ut, men gissningsvis är de delvis smälta & döda.
De andra caucana'orna biter och äter på de här delvis smälta algerna. Antagligen är de mer lättsmälta andra gången genom tarmen.

Det lever fortfarande räkor i karet på balkongen, fast de är definitivt färre nu; jag ser endast stora honor när jag lyser med lampa på natten, vilket antyder att problemet har mer med maten och/eller räkornas fettreserver att göra än med själva temperaturen i sig. Temperaturen har varit nere i 3 grader i vattnet.