Jaaaa... Akvariet verkar normalt nu, så när som på det vita, synbarligen fjäll-fria, partiet på Crossocheilusen (fast han verkar otroligt nog ändå må bra), och att en palett saknas (ligger väl död under roten, gissar jag).

Jag har funderat och funderat, och det enda jag vet som ger såna här symptom är extremt höga pH, uppemot 11. Hur det skulle kunna bli det i akvariet, som har välbuffrat vatten, är en helt annan fråga. Enda giftet som finns i närheten av akvariet är fönsterputs med ammoniak, men jag kan inte se nåt sätt det kan ha kommit i akvariet ens med hjälp av busiga katter.
Det har varit folk i huset, men inga barn, och inga vuxna som varit så packade att de rimligen kan ha fått för sig att hälla nåt i akvariet.

Sjukdom? Men ingen sjukdom jag känner till slår till och försvinner så snabbt, eller har såna här symptom.

Jag är ställd.

Jag doserade igår kväll 2ml formalin till akvariet, mest för att sänka bakteriehalterna för att minska risken för infektion hos crossocheilusen, men det slår också mot ciliater, flagellater och annat som möjligen kan vara inblandat på nåt vis. Kommer att dosera 2ml till imorgon.