Min dator är död. Den dog vid uppvaknandet i förrgår. Trots akutvård och kirurgiska ingrepp kunde den inte räddas. Obduktionen avslöjade att dödsorsaken troligen var antingen bränd processor eller en poppad kapacitator på moderkortet.
Fick släpa fram en gammal dator jag haft stående. Seg, instabil, men för det mesta fungerande.

Livet går sin gilla gång i akvarierna. Störst förändringar är det i 90-liters, där borelli-honorna driver skräckvälde: en hona äger halva akvariet och driver bort allt och alla därifrån, två av de andra honorna äger hälften var av den andra hälften... och den fjärde honan måste gömma sig hela tiden. Liksom alla Corydoras pygmaeus. Annars får de duktigt med stryk.

Det måste mina räkor också. Samtliga räkor sitter nu på flytväxterna, för går de ned till botten anfaller den hona som äger området omedelbart.

Jag har tillochmed sett alfa-honan anfalla en snäcka.

De dominanta honorna håller för det mesta fred, riktiga slagsmål (med liplocks etc) blir det bara vid matdags.

Jag är lite förvånad att så små ciklider är så himla aggressiva. De är ungefär lika aggro som Teleocichlan var, och betydligt mer än taeniatus-paletterna, trots att de bara är cirka 2cm långa.

Honorna har annars färgat ut fint. De dominanta är klart ljusgula med svart ansiktsstreck, den subdominanta är förstås brun-och-svart-spräcklig.

Var till Bromma Zoovaruhus för att jag fått tips om att de hade billiga borelli-hanar. Jag väntade mig inte mycket, för det är det sämsta zoo jag känner till, tillochmed värre än Iguana Zoo. Jag betraktar det som ett dödsläger för fisk.
Och jag blev inte besviken.

En borellihona var i OK skick, fast förstås mager av svält, men de tre hanarna var totalt sönderslagna - inga fenor kvar, låg på sidan uppe vid ytan.
Jag köpte förstås inte.

Tydligen går det bra för detta fisk-Auschwitz, för de skall flytta till gigantiska lokaler i det nybyggda Bromma centrum. Det finns ingen rättvisa i världen.