1) Borelli-hanen fortsätter att vara oerhört skygg. Jag har nu sett att han är framme, men gömmer sig så fort jag går in i rumme. Jag tror inte han ätit något än heller. Honorna däremot är framme rätt mycket, och äter varje matning.

Eventuellt är karet för ljust och fisken i det för aktiv för honom. Funderar på om det går att fånga paletterna i 90'at, och borellina i 160'at, och göra en rockad. Antagligen krävs att jag river hela inredningen i bägge karen för att få fast fisken.
Jag tror jag avvaktar lite.


Jag fortsätter försöket med EasyCarbo-försöket. I 90'at ser jag ingen effekt än, men i 160'at händer intressanta saker.
De långa, grova, svagt grenade, Cladophora-algerna (som kan bli uppåt 20 cm) har slutat växa och blivit bruna, rentav börjat dö av.
Istället kommer små kompakta kuddar av en _annan_ Cladophora, mycket tunnare och mer grenad. Den här "kudd" varianten verkar gilla EasyCarbo, för den är klargrön och, i lugna områden, har syrgasbubblor.

Det kan för all del vara samma art. Alger kan ibland ändra växtform efter miljön. Vad det än är så är den riktigt vacker. Visar det sig att det är de alger jag får med EasyCarbo, då skall jag köpa en 25-liters dunk!