Jaha, åkte och skulle hämta mina fiskar som Akvarieleasing beställt åt mig från Akvarieteknik AB.

Jo, Danionellorna var OK, men Otocinclus arnoldi visade sig vara Otocinclus macrospilus, dvs vanligaste arten av otto, och Crossocheilus langei visade sig vara vanlig siamesisk algätare.

Well, shit. Men jag fick tag i Danionellor, det är inte det sämsta!

Sen skulle jag ha sand, och rådasanden var slut på akvarieleasing, så jag åkte till zooaffären i Arninge. De hade inte grov rådasand, men de hade en massa annat skoj! Jag köpte Poecilia caucana, samt en 5 cm stor art av tornsnäcka.
P. caucana, förresten, hade affären fått av Akvarieteknik (samma som jag beställde
mina fiskar ifrån) under namnet "vildfångade guppy"!

Känns som om Akvarieteknik har lite problem med identifieringen av sina djur!

Nå, nu skall jag åka till närmsta badstrand med en hink och samla lite grovsand. Få se om nån irriterar sig.

EDIT: "Operation strandsand" klar, 30-liters är uppsmäckat som "lowtech". Jag satte i ett svampfilter som drivs av en Schego Prima luftpump, men den låter så jäkla illa att det går inte att använda den. Jag sitter tre meter ifrån och den håller på att brumma lös mina plomber. Jag får ta den knäpptysta Rena 100 luftpumpen från 90-at, och lägga ett innerfilter i 90-at istället. Och slänga Schego-skräpet.

Insåg också att jag mentalt blandat ihop Poecilia caucana med Poecilia gilli. Spelar ingen roll, caucana är lika cool, men jag höll alltså föredrag för killen på Arninge zoomarknad om fel fisk...


Tillägg: köpte in en halvliter Easycarbo, den där flytande koldioxidersättningen. Har doserat första dosen nu... och jösses, det luktar verkligen formalin!
Skall bli väldigt intressant att se vad växter/alger säger om det.