Med allt elände som drabbat mina akvarier sista månaden så tänkte jag berätta det braiga som hänt.

Taeniatus-paletterna-av-okänd-ras mår bara bra, och honan, men inte hanarna, har färgat ut. Hanarna behöver nog växa till sig lite till. De har inte ätit upp de små Corydoras pygmaeus och Aspidoras multiradiatus som går i det karet, och det finns tillochmed körsbärsräkor kvar (fast inga små).
Honan är faktiskt en riktig skönhet, skall se om jag kan få till ett foto och kanske få henne identifierad.

I stora akvariet mår alla bra, och nu när cikliderna är borta har goby-hanen kunnat flytta tillbaks till sin grotta. Tydligen hade den förfallit medan den var ockuperad av gäddciklider, för han har tillbringat flera dagar med att gräva ut den.

På balkongen lever fortfarande körsbärsräkorna, trots att temperaturen sjunker allt lägre - igår var det 2.5 grader på balkongen, och bara 6 grader i vattnet. De har märkligt nog blivit nattaktiva - jag ser dem aldrig dagtid, gud vet var de gömmer sig, men går jag dit på natten med en ficklampa är det full fart på dem.

Min fina gula Ancistrus-hane dog ju för ett tag sedan, men för några dagar sedan såg jag att en av hans unga döttrar verkar ha samma färg.

Bäst av allt är att det finns inga spår av Columnaris längre. De vita käkspetsarna på trådfenorna och Apareiodon-tetrorna har läkt, och de är helt återställda. Fem fiskar är döda, men resten mår - såvitt jag kan se - bra.