Gjorde en utflykt tillmin barndoms mygglarvsdiken i Huddinge, och fick ihop en förskräcklig massa mygglarver - och en hel del dafnier dessutom.
Har matat fisken, och som vanligt var det... ja, det är en underdrift att säga att det var vansinnigt populärt hos fisken: jag var allvarligt oroad att mina regnbågar och mina golden-killis skulle äta ihjäl sig.

Det blev lite dimmigt i vattnet efter utfordringen, gissningsvis av växtplankton? men det dör inte fisken av.

Nånting pågår i 90'at, vet inte vad. Jag gjorde ett stort vattenbyte igår, och idag fick de alltså mygglarver... Och nu är mina Corydoras pygmaeus väldigt upprörda. Hela stimmet simmar runt i tät formation, uppenbart agiterade. Jag hoppas förstås det är lekbeteende - jag har aldrig odlat Corydoras så jag vet inte hur deras lekbeteende ser ut - men nånting är det helt klart. Hoppas bara det inte är nåt som gått snett med vattnet eller nåt.
Dvärgkardinalerna är också oroliga, och stimmar tillsammans med pygmaeusarna - fram och tillbaks, fram och tillbaks i akvariet. Mycket märkligt.

De första dvärgkardinalynglen är f.ö. nu så pass stora att de anslutit sig till stimmet. Ser rätt märkligt ut med tre små pyttar som stimmar med de stora vuxna fiskarna.
Ännu märkligare är att det bara är tre. De har lekt massor av gånger, var har äggen/ynglen tagit vägen?

Bakom bakgrunden finns nu runt ett dussin ancistrus-yngel och åtminstone tre 1.5 cm långa regnbågar - det verkar vara madagaskar-regnbåge-yngel. Det verkar som om utrymmet bakom bakgrunden funkar rätt bra som "refugium" för yngel. Så länge jag kommer ihåg att mata dem.

EDIT: JA! Pygmaeusarna tänker leka! Jag har just sett en hane inta "T-positionen", Corydoras standard-lek-position, framför en hona. Otroligt kul!
Hela poängen med att ha pygmaeusarna är att de skall trigga mina flexilisar till lek. Flexilis-honan är jättestor och jättetjock, men jag har inte sett något som sett ut som lekbeteende - men nu när pygmaeusarna börjar komma igång skall vi allt se om det inte går att få lek på flexilisarna också.