Har startat ett litet svartvattensakvarium igen, ett likadant som det jag odlade crenuchus i. Anledningen är dels att det torde komma några skojiga killis på auktionen imorgon, dels att jag sett att minst två av Corydoras pygmaeus bakom bakgrunden i stora akvariet lever än, så jag försöker fånga dem och flytta dem till detta.
Lyckades fånga in det sista otocinclus flexilis paret, och skickade in dem dit också; de trivs uppenbart inte i stora akvariet, och de blir trakasserade av alla ancistrus.

Ancistrus, ja. Jag vet inte exakt hur många jag har - kring 25 skulle jag tippa, från 1 cm upp till min största hona som är säkert 10 cm.
Min hane är oerhört snygg, mörkbrun med knallgula teckningar, och några av de mindre honorna har samma färg, men den stora honan är grå. Skall jag odla på ancistrus borde jag satsa helt på de färgstarka. Plus att de är för många nu.
Håller därför på att samla ihop ett gäng ancistrus, inklusive stora honan, och sälja av imorgon. För ancistrus funkar iaf PET fälla otroligt bra!

Har återigen röjt ut flytväxter ur 90-liters, och lyckades fånga in alla svarta neoner UTOM TVÅ för att sälja dem. De lekte f.ö. igår i akvariet, det var ett jäkla liv, de jagade varandra hej vilt. De har lekt förr, och vad som händer är att de äter upp både ägg och yngel.
Funderar just nu på om jag vill fånga ut zodiac-grönlingarna också, så jag får tomt i 90'at.

Erik Åhlander har identifierat mina forslevande Apareiodon tetror, och det visade sig vara A. hasemani. Det är en art ur forsarna i floden Sao Francisco i nordöstra brasilien - en flod som är helt utbyggd med vattenkraft, dvs det finns inga forsar kvar, och många av de arter som fanns där är utdöda. A. hasemani är för liten och obetydlig för att nån skall ha brytt sig om att kolla hur det gått för den, men sannolikt är den också utrotningshotad. Nu finns den i alla fall på bild, och avsikten är att de tre ex jag har kommer att gå till riksmuseets samling.