30L: Det verkar ha stabiliserat sig. L260'orna håller sig mestadels gömda, men verkar äta lite vid matdags nu. Så länge de inte behöver lämna skydd. Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle vara glad över att behöva dammsuga upp fiskbajs, men det är jag.

90L: Triangularisen jag döpt till "Hitler" dominerar nu så hårt att ingen av de andra fiskarna eller räkorna syns till annat än vid matdags. Hela dagen ligger däremot "Hitler" på sin grotta och vaktar. Det skulle behövas nån avledande manöver i det karet, men vad...? <sa han och tittade på uddafiskarna i 160'at>

160'at: Nu verkar det bara vara en Danio choprae kvar. Är den andra borta så får man nog anta det var en naturlig död, bägge har för länge sen passerat normal livslängd, och det syntes på dem.
Igårkväll hoppade en av micralestesarna ut när jag rengjorde glaset, och när jag skulle ta fast den så sprattlade den in under bänken. Jag kröp ned på golvet och försökte ta fast den, men den lyckades sprattla sig längre och längre in. Till slut hamnade den bakom det innersta bortesta hjulet - och där stannade den. Vid det laget hade våra katter uppmärksammat vad som pågick, så jag fick hålla undan två mycket entusiastiska katter med en hand, hålla ficklampan med den andra, och slutligen försöka skrapa fram fisken med hjälp av en alldeles för stor håv med min tredje hand.
Humor uppstod.
Det tog antagligen tio minuter från hopp till fisken var tillbaks i akvariet igen, och den var så pass medtagen att jag fick ge "konstgjord andning" genom att hålla den framför ett filter, men efter kvart simmade den själv, och idag är den helt återställd.

Har försökt fota dem idag, men det är nästan hopplöst utan extern blixt. Planen är i alla fall att de två Micralestes-honorna går till Riksmuseets samling, Chopraen får bli avledande manöver åt "Hitler", och, öh, ja det var väl allt.

På söndag är det storauktion. Jag tänker sälja snäckor, samt kanske några ancistrus - det är ju inte direkt nån brist på nån av dem.

Visstja; nu är varorna från Tyskland skickade. Jag har kollat på UPS hemsida, och de skall vara här under morgondagen.