* 30L: ar bytt vatten två - tre gånger idag. Jag måste - vattenkvaliteten är hopplös att uppehålla i ett litet oinrett akvarium när jag måste matbomba med all mat jag kan komma på och djuren likförbannat inte äter något.
Möjligen lite ironiskt är att L260'orna rör på sig mycket mer i det här akvariet än de gjorde i 160'at. Fast mest för att slåss. Alla har i alla fall hittat en grotta, utom en som är fruktansvärt stressad och ligger i ett hörn. Den som förlorade 'hela havet stormar' rundan, antar jag. Skall se om jag kan hitta på nåt gömställe åt den.
Har beslutat att ha lyset på 24/7 i deras akvarium

* 90-liters: konstanta, oändliga, slagsmål mellan triangularisarna. Vet inte vad jag skall göra. Alldeles nyss hade de en "dogfight" när alla fyra rök ihop i en 'boll' mitt uppe i akvariet. De verkar iofs inte skada varandra, men den som hamnat längst ner i rankingen är förstås extremt stressad. Detsamma gäller de stackars amano-räkorna, som får stryk så fort de lämnar flytväxterna. Och ibland även om de stannar i flytväxterna.
Ytterligare en likhet mellan de här fiskarna och botior: den dominanta fisken är mycket blekare och rödare i färgen än de subdominanta.
* 160'at är däremot lugn & frid, det verkar som om Micralestes'arna har rett ut vem som är kung sen kungen dog. Eller snarare drottning, jag har ju bara honor.
Madagaskarregnbågarna har vuxit runt en centimeter från när jag köpte dem, och börjar bli riktigt fina nu. Synd att jag inte har nån blixt, vore kul att fota dem.