Imorse när jag vaknade upptäckte jag att den största Micralestes-tetran lyckats klämma fast sig mellan glaset och en rot - och dött. Tydligen har den under natten gripits av panik, pressat in sig, fastnat, och kvävts. Fiskjävel.

Sen satt jag och tittade på akvariet... Vad sjutton, det är ju bara en Crossocheilus? Var är #2?
Jag letade i akvariet, jag letade bakom akvariet, jag letade under akvariet... Till slut beslöt jag mig för att den måste hoppat ut och att katterna ätit upp den.
Så blev det matdags. När jag böjde mig över akvariet kände jag en obehaglig lukt. Det låg en grovmaskig håv uppe på akvariet, och nätet hängde ner i vattnet. Jajamensan, tror ni inte fiskjäveln under natten har lyckats trassla fast sig i håvnätet och dött.

Två självmord på en natt alltså. Det sved. Fiskjävlar.

Förlusten av akvariets kung, den stora micralestes-tetran, har också gjort att de tre kvarvarande tetrorna nu slåss oavbrutet med allt och alla för att bli ny kung. Riktiga små terrorister. Fiskjävlar.

Testade med betad håv för att fånga den sista triangularisen. På tio minuter hade jag FEM ancistrusar och FYRA Stiphodon-gobies panikslaget kämpande i håven, men triangularisen hade inte ens varit nära. Fiskjävel.

Sen har vi the neverending story, L260'orna. Nej, ingen av dem har ännu, efter sex dagar i akvariet, visat sig eller ätit något. De små micralestes-terroristerna har däremot bitit sönder stjärtfenan för minst en av dem (som gömt sig med stjärtfenan stickande ut).

Fiskjävlar!