Minst en, kanske två, nya kullar av ancistrus sedan sista anteckningen. Och åtminstone en av de två honorna är äggstinn igen.

Hur gör egentligen folk med såna här extrema frögurkor till fisk? Det verkar som om min trio kickar ut en ny kull per två veckor! Det är för närvarande kanske 100 små ancistrusar i akvariet. Det är ett dussin ancistrusyngel bara BAKOM min BTN bakgrund, och gud vet hur många det är i filterbehållaren.

Det är spritt språngande omöjligt att förse alla dessa yngel med tillräckligt med foder utan att sabba vattenkvaliteten, så de kommer inte att växa så bra som de borde. Mina äldsta yngel (vad är de, två månader?) är bara runt 2.5 centimeter, och hade väl nästan varit försäljningsvuxna om de gått i ett eget akvarium med mer foder.

Jag börjar känna att jag nog får separera ancistrus-hanen från honorna. Han bodde förr bakom bakgrunden, han kanske får gå tillbaks dit.

Annars är det väl inga direkta nyheter, business as usual... Gäddnaten lever än, men blad efter blad dör av, den klarar sig inte i längden, så mycket är klart.