Igår stressade jag iväg till Bromma zoomarknad efter jobbet. Behövde syrsor till Elof och enligt mina efterforskningar var det den enda djuraffären som hade öppet till 18. Väl där fick jag ändå inga syrsor, tydligen hade det varit dåligt med leveranser i veckan eftersom det var röd dag i måndags. Frysfoderboxen var oxå väldigt tom... Däremot så såg jag att de hade Iriatherina Werneri! Det är ju lite min "drömfisk", en fisk jag velat ha i massa år, men den har inte riktigt passat i nåt av mina kar. Men nu fick faktiskt 3 stycken spontant följa med hem. Karet borde vara redo för det, det har ju nästan varit igång i en månad och det är drygt 2 veckor sen jag skaffade pandorna.

Tyvärr hade de bara hannar inne (vad jag kunde se, tjejen som hjälpte mig visste nog inte riktigt hur wernerihonor såg ut, hon föreslog nån individ men har för mig att honorna inte har några långa fenor alls...) så nu måste jag ge mig ut på honjakt på annat håll.


Klicka på bilden för större version

Namn: DSC01331.jpg
Visningar: 1
Storlek: 91,1 KB
ID: 2344105

De vill ju aldrig vara stilla och bli fotade...

Jakten får fortsätta senare i veckan. Har för mig att jag slutar jobba tidigare på onsdag, kanske kan ta en tur till akvarielagret då. Problemet med syrsor kvarstår ju men Elof klarar sig, han har både mask, grönsaker och torrfoder men det är ändå trevligare att ha syrsor att variera med. Trodde att de skulle räcka längre än vad de gjorde, men han var tydligen väldigt hungrig förra veckan.

Corysarna fortsätter att jaga den ovilliga honan... Måste nog skaffa en stor tjej till. Just nu ser hon mest apatisk ut i perioder när de sätter igång med sin uppvaktning. Kan de stressa ihjäl henne?!? Man blir nästan lite orolig när man ser deras ihärdighet... Puffar och spelar och jagar.

Funderar även på att adoptera bort platysarna till mitt ex. Det är inte så att jag tycker illa om dem, men känner nog mer för att ha mindre firrar. De kanske kan få bo i något av mina gamla akvarier. Han bryr sig inte helt om vilka fiskar som går tillsammans ändå. (Så länge de mår bra alltså!) Chansen att det ska bli några överlevande yngel från de andra arterna är ju minimal sålänge som de går där och käkar allt de hittar.

Hoppas ni får en fin dag! Själv ska jag snart iväg och jobba lite. Sen när jag kommer hem vankas det vattenbyte och städning i lägenheten... (Bläää)

/Maria