Fick mig en sjuhelv***s överraskning idag när jag skulle göra vattenbyte i 375an. Tog av täckglasen och såg att jättevallisnerian släppt från botten. Tog den för att plantera om den då jag såg nåt litet mörkt som ilade iväg från ett av bladen. En miniancistrus! De små malrackarna har lekt och äggen har kläckts utan att jag märkt det! Har ju haft en liten svacka i akvaristiken ett tag... Undrar vart de hade lagt äggen? Har ju x antal grottor o rötter däri. Jätteroligt i vilket fall som helst. Undrar hur många småttingar som klarat sig. Jag har bara sett 2. Men de kan ju vara varsomhelst!

Uppdatering:

Vet nu vart boet är... Under en flat sten håller de hus de små liven. Satt och tittade på de 2 som vågat sig ut i stora världen och såg att det rörde sig en massa under stenen. såg 4-5 st som fladdrade runt öppningen. Då tror jag även att jag vet vem av hanarna som är pappa. Grattis till honom!

Uppdatering igen:

Babyboom i huset. Harriet (regnbågspyton) är full av ägg. Man känner en massa kulor närhon glider genom händerna. Men enligt M har hon aldrig lyckats få avkomma på tidigare ägg. Så vi får se om det blir något.