Skit oxå! Halsont och värk. Jag som trodde jag klarat mig från alla baciller. Men då är jag förhoppningsvis frisk till jul. Borde byta vatten hos alla fiskar, men har inte krafterna just nu. Men det är ingen fara eftersom det inte är så tung belastning i nåt av karen. Ska försöka orka byta åt räkorna idag iaf. Det är ju bara 2 hinkar så det borde gå bra trots hostattacker och yrsel.

Blev så glad förut när jag efter matning satt och tittade på 375an. Alla 6 malarna behagade att komma fram och visa sig. (3 ancistrus och 3 L066or) Tydligen var det väldigt gott med artemia och algtabletter just idag. Storhannen (ancistrus) styrde och ställde som vanligt. Nåde den som kommer nära hans håla när han käkar. Hans håla är en flat sten som agerar undervattens grotta. Lustigt, det finns både lergrottor och rotgrottor, men han har fastnat för den trånga lilla hålan som bildas under stenen. Att sand hela tiden faller in och blockerar en stor del av utrymmet verkar inte bekomma honom nämnvärt. Han gräver vidare och verkar må strålande när han får som han vill där under.

Annars händer inte mkt... Är glad att julen närmar sig, men irriterad över att jag är sjuk så att jag antagligen inte hinner pynta klart i tid till 1a advent. Pratade med min kära mormor tidigare idag och hon höll på med julbak. Härligt! Inget går upp mot mormors hembakta bröd på jul. Ska själv bjuda in en väninna nästa vecka för ett gemensamt försök till julbak. Har aldrig bakat lussekatter själv, men tänkte försöka mig på det iår.