Huh så ruggigt väder! Är redan trött på regn och rusk och det är bara slutet av oktober. M var stark och gick ut och bytte däck på båda bilarna igår kväll. Själv la jag mig i sängen med katterna och slötittade på tv.

Häromdagen när vi hade middagsgäster hände en liten rolig sak. De ville se alla akvarier, så vi började nerifrån med det stora och sällskapskaret. När vi kom upp såg de lite förvånade ut. Första kommentaren när de såg det nya karet löd: "Det är fint, men det ser lite tomt ut... Men det kanske ska va så?" Haha, det simmar ju bara 3 fiskar där just nu. Så jag förklarade varför, att de håller på att bygga upp bakteriefloran osv. Sist ut på "touren" var räkkaret. De stod och tittade ett tag, sen frågade de om det var för bakterieflorans skull jag hade ett tomt akvarie ståendes. Visade att det inte alls var tomt och att det finns räkor i och att det i stort sett redan är incyklat. Tror inte de förstod vitsen med räkor. För när jag berättade att de inte blir mkt större såg de rätt förvånade ut. Men alla kan ju inte ha samma smak!

Hittade förresten en räka död igår... En av de största. Ingen aning vad som kan ha hänt. Men den var ju den största och ingen annan såg vissen ut. Så det är bara att hoppas att det var åldern som kom ikapp henne. Gjorde iaf det planerade vattenbytet, mätte även värdena och de såg ok ut. Ingen nitrit och ph ligger stabilt.

Ska väl hoppa in i duschen. Ska luncha med en god vän idag inne i stan. Synd att södermalms akvarieaffär öppnar så sent, annars hade jag kanske svängt förbi där på hemvägen.