Värsta bitchiga anfallskattorna å vad gör man?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Rakel
    • December 2002
    • 65

    Värsta bitchiga anfallskattorna å vad gör man?

    Jag har 3 kattor som har halkat hem till mej på ett bananskal så att säja...har haft den ena i 10 år den andra i 9 år och den tredje i 3 år. Hemskt att säja men jag har igentligen aldrig varit någon kattälskare,det är klart att jag tycker om dom men det har varit hund jag saknat sen min gick bort för 5 år sedan.
    Hur som helst så skaffade jag en valp för 3½ månad sen, valpen hade full respekt för katterna och har aldrig rört dom snarare dragit sej undan för dom.Men i torsdags hände det så att katterna anföll hundvalpen som skrämt försökte gömma sej bakom soffan medans kattorna spöade honom rejält.Hunden hyperventilerade i över en timme,och jag var rejält skakad och fattade knappt vad som hände.
    Nu hände det i dag igen och denna gång såg jag varje sekund av vad som hände. Hunden gick förbi dom 2 äldsta kattorna som låg på sänggaveln och sov,rätt som det var hoppade en ena av dem upp och sopade till hunden fast den inte ens tittade på katterna när den gick förbi.Direkt efter hoppade katt nr 2 upp och skrek villt och kastade sej på hunden som förskräckt spreng iväg till ett rumshörn. Jag sprang skrikandes dit men katterna skrek som galna och och gick gång på gång till anfall. Jag försökte knuffa undan katterna som hela tiden gjorde nya skrikandes anfall med klorna i högsta hugg. Det hela slutade med att jag fick tag på resårmadrassen från sängen och fick sätta den som skjöld mellan mej,hunden och katterna.Jag ropade på sonen som försökte jaga ut katterna ur sovrummet men det var knappt det gick att få ut dom.
    Har någon varit med om nåt liknande? Vad gör man åt detta? Hunden har jag ju haft ett tag nu iaf. Tycker det här känns väldigt obehagligt.
  • Peter
    • January 2002
    • 196

    #2
    det låter ju riktigt hemskt!
    jag skulle utan att tveka göra mig av med katterna med det samma.
    en gång gav vi bort en valp som betalning för aveln, valpen var gratis men när han kom hem med den flög katten på den och rev sönder ögat, det kostade 6000kr att "laga" hunden, och en gyttorp att fixa katten.
    jag skulle fixa katterna innan det slutar illa, de kan ju omöjligt lära sig att axeptera hunden.

    /Peter
    /Peter

    Kommentar

    • Ulla
      • April 2002
      • 1163

      #3
      Låter som riktiga gangsters, dina gamla damer!!!

      Det enda jag kan tänka mig ( utom Gyttorp) är väl att försöka slänga en bytta vatten på katten eller ge den en smäll med tidningen, precis när de börjar blänga på valpen. Då får du ha järnkoll på gänget tills de fattar att sånt beteende är oacceptabelt.

      Annars finns det nog inte så mycket att göra utom att sära på hund/ katter, eller den av katterna som startar upploppen. Skinnhandskar rekommenderas (Jag har käkat 2 antibiotikakurer pga kattbett, men det var lite missförstång vid kattbadning de gångerna...)

      Jag har katter själv, men de har inte försökt lyncha hundar än. Jag brukar ta dem i nackskinnet och läsa lusen av dem vid såna tendenser. Katter är mycket smarta djur och de vet nog vad man menar efter några duster.
      Gamla katthonor kan vara riktiga häxor, det gäller att få dem att veta hur man uppför sig.
      Bättre en utskällning än en ett hagelskott...

      Ulla, 92-l, 350-l och 678-l akvarier samt ett 45-liters, nystartat!
      Ulla,http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=46637

      Kommentar

      • Mona
        • October 2002
        • 840

        #4
        Bara en fundering, har ditt beteende mot katterna ändrats något sedan hunden kom in i bilden? Får de lika mycket uppmärksamhet som tidigare? Har du visat dem att du tycker lika mycket om dem som innan, oavsett hunden? Om inte så är detta nog en svartsjukemarkering. Jag tror inte att våld och bestraffning kan motverka detta. Du måste visa katterna kärlek. Om det inte funkar och du väljer att behålla hunden så är det kanske lämpligt att omplacera katterna(även om det är svårt att göra med såpass gamla katter). Det finns omplaceringsannonsering här: http://www.katter.nu/

        /Mona - kattmänniska med ont i hjärtat av kattens låga status

        Ragdolls, Ancictrus D & Kardinaltetror
        Min hemsida ~*~ Min YouTube kanal ~*~Applesnail

        Kommentar

        • Rakel
          • December 2002
          • 65

          #5
          Jodå mina kattor får lika mycket närhet som förut,jag VET hur viktigt det är.Dom får alltid godsak typ ost eller så när hunden får det,jag anser att man ska tänka som om det handlade om barn...å då är det ett måste att behandla alla lika.
          Så det här är hemskt jobbigt,det verkar vara så att dom helt enkelt inte vill ha hunden hos oss. Han gör dom ingenting för han har sån respekt för dem så det vågar han inte,jag märker ibl att han vill busa med dem men han rör dom inte utan tar några små skutt en bit ifrån dom men får inget gensvar så då lägger han av.
          Jag har kommit fram till att jag nog måste omplasera dom...känns jobbigt som 17 men så får det bli.Kruxet blir väl att hitta hem till mina gamla gummor..

          Kommentar

          • Peter
            • January 2002
            • 196

            #6
            du kan ju alltid skaffa en ny katt, det brukar gå lättare att vänja en kattunge vid hund än en markatta, särskilt om du ser till att kattungen kommer från ett hem som redan har hund. det har i alla fall funkat kanon för mig.

            /Peter
            /Peter

            Kommentar

            • witten
              • April 2003
              • 17

              #7
              ha en blomsprutta med vatten som du kan sprutta på dom med och ta dom i nackskinet och vissa vem som bestämmer.. det gör jag när mina katter gör sacker som dom inte får...
              http://w1.485.telia.com/~u48508516

              Kommentar

              • Mona
                • October 2002
                • 840

                #8
                Lite idéer
                <ul>
                <li>Om det funkar i ditt hem så kanske du kan sätta upp en nätdörr så att katterna/hunden kan vänja sig vid att se varandra utan att kunna skada varandra. Låt dem turas om att vara på vardera sidan om dörren.</li>
                <li>Om katterna inte är utekatter så skulle du kanske kunna klippa deras klor så att skadan blir mindre om de går till anfall. Det är ändå inte helt ofarligt att bli riven av en kloklippt katt, och inte lätt att göra om man aldrig gjort det förr.</li>
                <li>Vad du också skulle kunna göra är att gnugga hunden med filtar som katterna brukar ligga på så att han luktar likadant</li></ul>

                Om det känns som bästa alternativet för dej att omplacera katterna(förstår hur jobbigt det är) så önskar jag dej all lycka med det. Sista utvägen är avlivning, men jag blir <img src=extra_smiley_verymad.gif border=0 align=middle> över hagelförlaget, veterinärer gör detta med mindre smärta och större värdighet för katterna.

                Lycka till
                Mona

                Ragdolls, Ancictrus D & Kardinaltetror
                Min hemsida ~*~ Min YouTube kanal ~*~Applesnail

                Kommentar

                • Mona
                  • October 2002
                  • 840

                  #9
                  Här kommer en länk till en annan kattannonseringssida:


                  /Mona

                  Ragdolls, Ancictrus D & Kardinaltetror
                  Min hemsida ~*~ Min YouTube kanal ~*~Applesnail

                  Kommentar

                  • Gurami
                    • March 2003
                    • 414

                    #10
                    Så gjorde våran katt också (som för tillfället ligger i mitt knä)

                    Men vi har nu en hund.. Och så hade våran moster en hund. .Så skulle vi ta hand om den. .Vi brukar ha den instängd i ett rum på övervåningen. Och så får han alltig springa upp dit,, Han får inte vara där så länge.. Och en dag.. Så vart våran katt tydligen irriterad och kastade sig på han i trappen.. Som hon flög nöstan.. Högg tagg i han och vägrade släppa.. Vart livrädd... Vi fick dra av hon.. Men hon gav inte upp.. Hon attackerade han tills han var utanför lägenheten.. Alla vart så arga så DOM var på väg att ta bort hon.. Jag låste in mig på mitt rum och skrek att jag förstog hon. För övervåningen är hennes revir!!! Men hon lever <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

                    Kan nog säga att hon fortfarande är välldigt aggresiv mot djur hon inte känner! När hon såg en kanin ute idag fick jag knapp in hon.. Ädå vi har kanin hemma.. Fick slänga täcken på henne för att kunna bära hon.. Annars hade jag nog inga armar kvar... Läskig katt kan man säga <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle>

                    MVH Daniel
                    MVH Daniel

                    Kommentar

                    • Gurami
                      • March 2003
                      • 414

                      #11
                      Meeh! Ser nu att du tänker ta bort/ge bort dina gammla damer!
                      Det var dumt! Varför ska du ta bort nåt som du har haft så länge?
                      Det var verkligen hatiskt gjort.. eller vad man ska säga.. Har du verkligen kattstackarna så mycket.. Du har ju haft dom i c 10 år... Stackare,, hemskt att byta hem efter 10 år!

                      MVH Daniel
                      MVH Daniel

                      Kommentar

                      • Ulla
                        • April 2002
                        • 1163

                        #12
                        Det är såna attackatter som brukar bli så fruktansvärt gamla. Min farbrors katt blev 23 år, hon var den elakaste katt jag någonsin mött! Men fruktansvärt bra på att ta råttor och det var hennes jobb, så hon fick leva trots sitt hemska humör!

                        Läste även om en katthona på 34 år, nere i södra Sverige någonstans. Hon bodde på en gård där man födde upp rottweiler-hundar. Men på varningsskylten vid infarten stod det varning för katten. Katten hade för vana att bita folk som försökte klappa henne. Flera stycken hade fått åka till akuten efter kelförsök. Sen var det katten som åt först, hundarna på gården satt vackert och väntade på sin tur vid matskålen... Det här stod i Hundsport för några år sedan, med bilder och allt, så det är inget jag hittar på!

                        Så gamla sura käringar till katter blir urgamla, på pin kiv... Så %&=/;* lätt ska ni inte slippa mig, verkar de tänka.

                        Ulla, 92-l, 350-l och 678-l akvarier samt ett 45-liters, nystartat!
                        Ulla,http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=46637

                        Kommentar

                        • Azur
                          • March 2003
                          • 12946

                          #13
                          <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Sen var det katten som åt först, hundarna på gården satt vackert och väntade på sin tur vid matskålen... <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

                          Det där är nog rätt vanligt när man har en äldre katt och skaffar en hundvalp. Katten sätter sig snabbt i respekt hos hunden, så den får högre rang än hunden, och om hunden är lite vek så kan det bli rena mobbningen. Får en hund väl för sig att katten står över den i rang i flocken, ja, då kan katten trakassera den trots att hunden så småningom växer och blir mycket större och starkare än katten. Flockinstinkten jobbar helt enkelt emot hunden i det här fallet.

                          Förutom de inledande riktiga slagsmålen, innan de lärt känna varandra, har inte våra katter försökt skada våra hundar, utan det har mer rört sig om psykologisk terror: tjuvnyp när hunden gått förbi katten, eller att katten lagt sig vid hundens matskål (och då vågade inte hunden äta).

                          Det omvända, när hunden anser att den står högre i rang än katten, t.ex. för att katten är gammal eller sjuk, resulterar enligt min erfarenhet ofta i en skadad eller död katt.

                          Det här att alla katterna anföll tillsammans tror jag inte är så ovanligt, de backar upp varandra, särskilt om de är släkt. Jag har vid ett tillfälle råkat provocera fram att katten anföll hunden genom att skoj-brottas med hunden. Katten trodde antagligen att vi slogs, och hoppade in på min sida.
                          Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

                          Kommentar

                          • Tingeling
                            • October 2002
                            • 58

                            #14
                            Ursprungligen skickat av Peter
                            du kan ju alltid skaffa en ny katt, det brukar gå lättare att vänja en kattunge vid hund än en markatta, särskilt om du ser till att kattungen kommer från ett hem som redan har hund. det har i alla fall funkat kanon för mig.

                            /Peter
                            Men va i hela....
                            Ja släng dom gamla tråkiga djuren och skaffa nya... Å sen när dom inte e så bra längre så kan man ju döda dom oxå!!!
                            Man kan inte bara slänga ut sina gamla djur när man har tröttnat eller när det inte blir som människan vill!
                            Försök lösa problemet så att katterna kan bli vänner med hunden istället. Är man inte beredd att ta konsekvenserna av att ha djur då ska man inte heller ha några!

                            Mvh. Marie

                            Kommentar

                            • Måns
                              • June 2002
                              • 191

                              #15
                              Du har haft hunden i över tre månader, så hunden och katterna har haft möjlighet att bli vänner. Men det fungerar inte nu och kommer antagligen aldrig att fungera om du inte gör dig av med något djur.

                              Jag tycker att du ska studera vilken katt som sätter igång bråket och göra dig av med den, sedan kan du hoppas att det lugnar sej.

                              Gör dig av med den snabbt innan hunden blir allvarligt skadad fysiskt eller mentalt.
                              http://www.zoonen.com/perzoonen/galleri.asp?oid=262584&gid=262589

                              Kommentar

                              Arbetssätt...