Pesto pasta
Det står i kokboken att den heter "Penne med krämig pesto och tomat" fast det är enklare att säga pesto pasta. Vegetariskt.
375 g penne
2 tsk olja
200 gram champinjoner (man behöver inte ta så himla mkt det räcker med 50-100g, för om man tar 200g så blir det nästan vara svamp känns det som)
1 3/4 dl crème fraiche eller gräddfil
1 1/4 dl färdiglagad pesto (grön)
2/3 dl (40g) hackade soltorkade tomater
nymalen peppar
1. Koka pastan nätt och jämnt mjuk. Låt rinna av.
2. Ställ tillbaka pasta kastrullen på värmen, tillsätt olja och värm. Tillsätt svampen och stek i 4 min eller tills den är mjuk och har fått fin färg. Rör ned crème fraiche, pesto, tomater och peppar. Blanda väl och värm i 2 min eller tills såsen är varm.
3. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda väl. Värm under omrörning i 1 min eller tills pastan är genomvarm. Garnera eventuellt med mer skivade tomat och strimlad basilika.
Det står i kokboken att den heter "Penne med krämig pesto och tomat" fast det är enklare att säga pesto pasta. Vegetariskt.
375 g penne
2 tsk olja
200 gram champinjoner (man behöver inte ta så himla mkt det räcker med 50-100g, för om man tar 200g så blir det nästan vara svamp känns det som)
1 3/4 dl crème fraiche eller gräddfil
1 1/4 dl färdiglagad pesto (grön)
2/3 dl (40g) hackade soltorkade tomater
nymalen peppar
1. Koka pastan nätt och jämnt mjuk. Låt rinna av.
2. Ställ tillbaka pasta kastrullen på värmen, tillsätt olja och värm. Tillsätt svampen och stek i 4 min eller tills den är mjuk och har fått fin färg. Rör ned crème fraiche, pesto, tomater och peppar. Blanda väl och värm i 2 min eller tills såsen är varm.
3. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda väl. Värm under omrörning i 1 min eller tills pastan är genomvarm. Garnera eventuellt med mer skivade tomat och strimlad basilika.
Kommentar