mat tråden

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Naugthy
    • February 2008
    • 531

    Pesto pasta

    Det står i kokboken att den heter "Penne med krämig pesto och tomat" fast det är enklare att säga pesto pasta. Vegetariskt.

    375 g penne
    2 tsk olja
    200 gram champinjoner (man behöver inte ta så himla mkt det räcker med 50-100g, för om man tar 200g så blir det nästan vara svamp känns det som)
    1 3/4 dl crème fraiche eller gräddfil
    1 1/4 dl färdiglagad pesto (grön)
    2/3 dl (40g) hackade soltorkade tomater
    nymalen peppar

    1. Koka pastan nätt och jämnt mjuk. Låt rinna av.
    2. Ställ tillbaka pasta kastrullen på värmen, tillsätt olja och värm. Tillsätt svampen och stek i 4 min eller tills den är mjuk och har fått fin färg. Rör ned crème fraiche, pesto, tomater och peppar. Blanda väl och värm i 2 min eller tills såsen är varm.
    3. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda väl. Värm under omrörning i 1 min eller tills pastan är genomvarm. Garnera eventuellt med mer skivade tomat och strimlad basilika.
    "I don´t need to be careful, because I have a gun." Homer Simpson
    "Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat." Nalle Puh

    Kommentar

    • C.Ciklid
      • February 2005
      • 12055

      Kokospaj

      En mycket god paj som serveras med vaniljsås eller glass.

      2ägg
      2dl socker
      100g margarin
      1dl vetemjöl
      2½dl kokosflingor
      1-2l sockrade rabarber ell. 3-5 äpplen.
      (rulla rabarbern i socker innan den läggs i formen.)

      1. Vispa ägg och socker pösigt.
      2. Smält margarin. Blanda fettet med vetemjöl och kokos. Häll i ägg och sockersmeten. Blanda.
      3. Smörj en form och lägg i frukten. Häll smeten över. Grädda i ca 25min.

      Lycka till!!
      De sanningar som vi inte vill höra, är nyttigast för oss att lyssna till.

      Kommentar

      • C.Ciklid
        • February 2005
        • 12055

        Hotta räkor

        2 vitlöksklyftor
        1tsk curry
        1tsk cayennepeppar
        1-1½ msk tomatpuré
        3dl grädde
        2dl creme fraiche
        soja
        400g räkstjärtar (egen skalade är godast)

        Fräs pressad vitlök, cayenne och curry i smör eller margarin. Tillsätt tomatpuré, creme fr., grädde och en skvätt soja. Puttra upp. Ha i räkorna och låt dem värmas på i 3min i såsen. Servera med ris m. god grönsallad och "nybakade" baguetter alt. vitlöksbaguetter.


        Denna rätt känns lite lyxig, men ändå tar det inte längre tid än risets koktid! Man gör allt under tiden riset kokar och tänk på att inte slänga i räkorna flera minuter!! De blir då mer gummiaktiga.
        De sanningar som vi inte vill höra, är nyttigast för oss att lyssna till.

        Kommentar

        • RÖDLÖGA
          • February 2002
          • 3931

          Lite husmanskost!!!

          Här är receptet mammas kålpudding!
          1 vitkålshuvud a 2 kg
          2 dl rundkornigt rit
          8 dl vatten
          4 buljongtärningar
          800 g köttfärs
          2 dl grädde (eller mjölk)
          1 dl sirap (kan uteslutas)
          1 tsk salt
          Vitpeppar

          Strimla kålen. Koka kål, ris i buljong och grädde i 20 min.
          Tillsätt den råa köttfärsen och kryddorna, blanda väl och låt sjuda
          i ytterligare 15 minuter.
          Tillsätt sirap.
          Häll över puddingen i en ugnsfast form och grädda i 180-200 g i
          1,5 - 2 timmar.
          Servera med sallad, kokt potatis, skysås och lingon
          Smaklig måltid!
          FISHLOVERS
          Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
          En glad "svenssonakvarist"

          Kommentar

          • Agnez
            • February 2007
            • 337

            Enklare å snabbare får man leta efter.

            Pasta Carbonara.

            1 pkt strimlad skinka, 150 gr.
            1 påse riven ost med lite ös i
            3-4 ägg, råa (nej ingen fara med råa ägg i sverige)
            vitlökspeppar...den sätter pricken över I:et
            pasta av valfri sort.

            ös ner ägg, skinka, ost å vitlökspepparn och blanda.
            koka pastan
            KLART!

            ös upp pasta på en tallrik toppa med skinkröran och njut.

            eftersom skinkblandningen är kall brukar jag ta fram ingredienserna till den några timmar innan så den inte kyler ner pastan för snabbt.

            Skitgott å skit enkelt
            Agnez

            Kommentar

            • wallström
              • March 2009
              • 1092

              lunch:

              Ett paket nudlar valfri smak
              vatten

              lägg nudlarna i vattnet och låt det koka servera sen i skål

              så ser min lunch ut dom flesta helgerna
              Emil

              Kommentar

              • Amazon77
                • July 2008
                • 129

                Ursprungligen postat av wallström
                lunch:

                Ett paket nudlar valfri smak
                vatten

                lägg nudlarna i vattnet och låt det koka servera sen i skål

                så ser min lunch ut dom flesta helgerna
                Det är gött!
                54L
                175L Sällskap

                Kommentar

                • wallström
                  • March 2009
                  • 1092

                  Ursprungligen postat av Amazon77
                  Det är gött!
                  Jepp, sköljes gärna ner med en stor kall red bull !
                  Emil

                  Kommentar

                  • Johanski
                    • February 2007
                    • 3044

                    Frukost, lunch och middag idag:

                    CUP NOODLES!!!!!!!!!!!!!111111111111111111

                    Kommentar

                    • wallström
                      • March 2009
                      • 1092

                      Ursprungligen postat av johanski
                      frukost, lunch och middag idag:

                      Cup noodles!!!!!!!!!!!!!111111111111111111
                      1337 !!!111
                      Emil

                      Kommentar

                      • RÖDLÖGA
                        • February 2002
                        • 3931

                        Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaost
                        4 port


                        • 1 gul lök
                        • 1 vitlöksklyfta
                        • 250 g skogschampinjoner
                        • 125 g bacon
                        • 150 g fetaost
                        • 3 msk olja
                        • ca 500 g strimlad minutfilé av kyckling
                        • 3 dl mjölk
                        • 1 dl vispgrädde
                        • 1 tsk oregano
                        • 1 msk majsstärkelse
                        • salt och svartpeppar
                        • 1 msk smör
                        • 1 dl rostad lök
                        Till servering

                        • sallad
                        • ris (kokt potatis eller potatismos)
                        Så här gör du

                        Close Bra att veta när du ändrar antalet portioner

                        Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
                        1. Skala och hacka lök och vitlök.
                        2. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skär baconet i ca 3 cm stora bitar. Smula fetaosten.
                        3. Stek lök och vitlök i 1/3 av oljan i en stor gryta tills den är mjuk och ljusbrun. Lyft ur och ställ åt sidan. Stek kycklingen i resten av oljan i grytan på hög värme till ljusbrun stekyta.
                        4. Vispa ihop mjölk, grädde, oregano med majsstärkelsen och rör ner i grytan tillsammans med den stekta löken. Låt koka sakta ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
                        5. Stek bacon och champinjoner i smöret i en stekpanna till fin stekyta. Dra av från värmen och vänd ner fetaost och rostad lök. Toppa grytan med champinjonblandningen.
                        6. Till servering: Servera grytan med sallad och ris, kokt potatis eller potatismos.
                        För alla

                        Fri från ägg.
                        Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
                        Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde, laktosfri fetaost och laktosfritt matfett eller välj olja istället.
                        Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja istället.
                        FISHLOVERS
                        Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
                        En glad "svenssonakvarist"

                        Kommentar

                        • Kjell Fohrman
                          Administrator

                          • December 2001
                          • 48148

                          Låter riktigt gott
                          Akvaristiska hälsningar
                          Kjell
                          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
                          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

                          Kommentar

                          Arbetssätt...