Nytt föreläggande om hållande av akvariefiskar på en nattklubb

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg

  • ansjo
    svarade
    Gott, då slipper man ju dammsuga...

    Lämna en kommentar:


  • Kjell Fohrman
    svarade
    Angående decibel så hittade jag en lista där det stod angivet hur många decibel olika ljud var på - där stod det att radio och Tv-ljud räknades som 70 db och samma nivå låg en dammsugare på - dvs dessa ljud ligger en bit över 65 db

    Lämna en kommentar:


  • Kjell Fohrman
    svarade
    Ja det låter ju nästan som en regel som förbjuder en TV (i alla med reklam för den brukar ju alltid vara några decibel högre) i samma rum som akvariet.
    Definitivt så borde det i alla fall förbjuda fiskhållning i floder och hav för där är det definitivt mer oväsen - vi får väl dra igång en räddningsoperation

    Visst jag kan hålla med om att ett akvarium inte skall stå i närheten av högtalarna om hög musik spelas och det gäller väl både hemma som på nattklubbar etc. - men att sätta gränsen vid 65 decibel är ju horribelt.

    Lämna en kommentar:


  • Bygert
    svarade
    Å ena sidan - det finns ingen anledning till att just fisk skall ha nån frisedel från djurskyddskrav och det finns klar anledning att misstänka att fiskar kan störas av buller lika väl som andra djur.

    Å andra sidan - när tillsynen ägnar sig åt akvarier så kan man fort nog konstatera att de inte har en aning om nånting, det enda de går efter är regler som allt för ofta är klumpigt skrivna och eftersom tillsynen inte har någon egen kunskap för att kunna värdera vad som är viktigt och inte blir resultatet ofta inte bra.

    Lämna en kommentar:


  • Azur
    svarade
    Ursprungligen postat av Kjell Fohrman
    Vid 65 decibel sätts tydligen maxgränsen.
    Det låter ju som samma regel som förbjuder innerfilter hos försöksdjur.

    Enligt nätet motsvarar 65 decibel "normalt samtal på en meters avstånd, konversation i en restaurang, kontor, bakgrundsmusik. 'Ganska tyst'."

    Det handlade om flera akvarier och en del av fiskarna gick tydligen också för trångt då de var ciklider och då är revirhävdande och kräver mycket plats.
    Det är oftast Malawi i såna här kar. Som går bättre att hålla tätt än glest.

    Lämna en kommentar:


  • Kjell Fohrman
    svarade
    Vid 65 decibel sätts tydligen maxgränsen.
    Det handlade om flera akvarier och en del av fiskarna gick tydligen också för trångt då de var ciklider och då är revirhävdande och kräver mycket plats. Nattklubben var Gamle Port.
    Denna info hittade jag i Göteborgs Posten

    Lämna en kommentar:


  • Azur
    svarade
    Ren idioti.

    Lämna en kommentar:


  • KristianE
    svarade
    Frågan är om verkligen myndigheterna har koll eller om dom bara tar emot anmälningar.

    Lämna en kommentar:


  • DaRe
    svarade
    Re: Nytt föreläggande om hållande av akvariefiskar på en nattklubb

    Igen, herregud

    Lämna en kommentar:


  • Nytt föreläggande om hållande av akvariefiskar på en nattklubb

    Ja det är ju inte första gången detta har hänt - men uppenbarligen så håller myndigheterna koll på detta. Har för mig att detta tidigare har uppmärksammats på en nattklubb i Malmö, men nu är det uppenbarligen i nattklubb i Göteborg

    En nattklubb i Göteborg spelar så hög musik att det stör akvariefiskarna i lokalen. Det anser länsstyrelsen som skrivit ett föreläggande enligt djurskyddslagen.
Arbetssätt...