vinägertillsats till rågbröd utan surdeg?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • erikthur
    • March 2004
    • 9953

    vinägertillsats till rågbröd utan surdeg?

    Ibland blir det så här - zoopet har ju en hel del forumaktivitet och även om akvariestiken är grundvalen så finns det massor av annat zoopets deltagare ägnar sej åt - en stor kunskapsbank mao. Och den här frågan verkar svårgooglad för min del. Jag undrar nämligen över vinägertillsats i rågbröd. Jag hade tänkt mej 12 dl 100% grovt rågmjöl, solrosfrön t ex, 5 dl vätska, 2 tsk salt, 1/4 paket jäst och jäsa i kylen över natten. En variant på mitt nattabröd. Men hur mycket vinäger vore bra för att få till rätta rågbrödssmaken?
    Killies is a lifetime passion
  • Xul
    • January 2007
    • 709

    #2
    Tja trial and error, gor tva halva satser en med en 1/4 sa mycket attika som den andra och du far svaret? en tesked och 4 tex... eller vet du numera, varfor inte surdeg.. ?

    Kommentar

    Arbetssätt...